Continua scandalurile la metrou. Acum, si asociatiile care ii reprezinta pe cei cu dizabilitati reclama ca spatiul dintre vagoane si peron este mult prea mare.

Practic, romanii cu probleme de vedere sau locomotie nu sunt in siguranta. "Banda portocalie de avertizare, care a aparut peste noapte, nu ajunge", sustin si cei de la ANPC. Cei de la Protectia Consumatorilor cer si avertizare sonora.

Doina si Aurelia, doua persoane cu dizabilitati din Bucuresti, au iesit luni la o plimbare periculoasa, spun ele. Au coborat in metrou.

Desi suntem la 50 metri de Guvern, o gura de metrou nu are un lift pentru cei neajutorati. Femeile ar trebui sa traverseze Piata Victoriei, pentru a ajunge la ascensor. In fata trenului, Doina are parte de o alta surpriza neplacuta. Nu poate trece fara ajutor de spatiul prea mare dintre vagon si peron.

Doina Cotofana: "Nu am reusit sa trec singura. Este distanta prea mare. Ar fi trebuit un pic mai mica."

Aceeasi problema este si in statia Piata Romana. Atat la coborare, cat si la urcare. Iar nevazatorii au probleme mari.

Aurelia Cristasiu: "Am avut emotii... Nu pot sa merg singura cu metroul, doar daca se intervine cu anumite imbunatatiri. Daca este imbulzeala, pot sa alunec cu piciorul."

Claudia Bulgaru, insotitor: "Pentru mine este dificil. Ii spun doar sa faca un pas. Oricand poate sa il faca gresit sau sa il faca pe margine si sa alunece."

Daniel Constantin, director general Asociatia "Ridica-te si umbla": "O persoana nevazatoare ar putea sa aiba surpriza de a pica cu piciorul intre cele doua spatii."

Situatia este neplacuta si pentru ceilalti calatori. Iata ce scrie in plangerea sa femeia de la care a pornit tot scandalul: "La coborare, am cazut cu piciorul drept in spatiul FOARTE MARE dintre tren si peron. Piciorul mi-a alunecat in intregime, pana la zona inghinala."

Femeia sustine ca s-a speriat foarte tare, iar de atunci ii este frica sa coboare in statia Victoriei.

"Cat este de mare acel spatiu in care a intrat piciorul meu incaltat in cizma nr. 40 si nu am calcat in lateral, ci drept, ca intr-o deplasare normala" - a mai scris femeia.

 

Ce a facut Metrorex? A lipit o banda portocalie pe peron.

Banda portocalie lipita de angajatii de la Metrorex nu rezolva problema de la metrou. Spatiul prea mare dintre vagon si peron exista in continuare. In plus, nu au aparut si alte avertismente.

Paul Anghel, director general ANPC: "Comisarii din cadrul Comisariatului Bucuresti vor verifica distantele de la peron la vagon in toate statiile din municipiul Bucuresti."

In Marea Britanie, de pilda, oamenii sunt sfatuiti sa fie atenti la deschiderea usilor. Inclusiv pe peron este plin de avertismente.