Peste 92% din bicicletele furate nu mai sunt recuperate niciodata. Ce modele prefera hotii si de unde le fura cel mai des


Ultimul update: Joi 23 Iulie 2015 07:08
Data publicarii: Luni 20 Iulie 2015 11:55
Categorie: Stiri Sociale
bicicleta oras

In proportie de 92,3% din bicicletele furate in Romania nu mai sunt recuperate niciodata, iar 50,4% dintre romanii chestionati au aratat ca le-a fost furata bicicleta cel putin o data, releva un studiu al asiguratorului Otto Broker.

Studiul, efectuat pe un esantion de aproape 1.000 de persoane, releva faptul ca marea majoritate a pagubitilor au raportat furtul bicicletei la Politie, pe Facebook si pe alte forumuri specializate.

Cu toate acestea, mai mult de o treime (33%) au preferat sa nu faca nimic, cu toate aproape jumatate din bicicletele furate aveau o valoare cuprinsa intre 500 si 2.000 de lei, arata specialistii brokerului de asigurari.

Sansa de a ramane fara bicicleta creste daca aceasta are culoarea neagra sau albastra si daca bicicleta este utilizata frecvent sau zilnic, iar Bucurestiul ramane in topul preferintelor pentru hotii de biciclete, cele mai vizate zone fiind Piata Romana, Universitate, Militari si Pantelimon, potrivit studiului.

Cele mai multe biciclete sunt furate din scarile de bloc (39,5%), spatiul public (26,7%), din curti (13,3%) sau garaje (4,5%), iar anotimpurile preferate sunt primavara (31,7%) si vara (47,9 %).

Chiar daca este zi, sau bicicleta are un sistem antifurt, acest aspect nu i-a impiedicat pe hoti sa fure. Peste 57% dintre furturi au loc in timpul zilei, iar in 69,5% din cazuri bicicletele aveau sisteme antifurt.

Sursa: Agerpres

VIDEO PROTVPLUS.RO