Razboi la ADP, Sector 1. Un director, la un pas sa fie linsat de angajati

Dată publicare: 20-08-2010 00:00
Dată actualizare: 05-05-2012 05:42


UPDATE: Un mic razboi a izbucnit vineri la sediul ADP din sectorul 1 al Capitalei. Unul dintre directorii primariei a scapat greu de furia multimii. Sute de oameni s-au revoltat cand au aflat ca vor fi concediati si au vrut sa-i ceara explicatii sefului.

 

Omul s-a refugiat in biroul sau, protejat de politisti. Angajatii vor fi dati afara din ordinul guvernului, obligat sa taie din cheltuieli. Peste 50.000 de oameni din administratia locala isi vor pierde slujbele pana la sfarsitul anului.

Cum sa le explice directorul sutelor de salariati ca peste doua saptamani raman pe drumuri? Oamenii nici nu au vrut sa auda ca-si pierd locul de munca. Iar daca politistii au reusit sa-l bage inapoi in cladire pe reprezentantul conducerii, salariatii au vrut sa intre in birouri pe geam.

In zona au aparut si 2 ambulante, dupa ce una dintre femeile care se agitau a suferit un preinfarct, iar alta a lesinat. Multi angajati erau in prag de pensionare. Toti aveau salarii de 300 sau 500 de lei.

Conform noii organigrame a primariei, la Administratia Domeniului Public din sectorul 1 vor ramane doar 100 de angajati, din 770.

Cei care vor fi concediati sunt furiosi, pentru ca in timp ce ei isi fac bagajele edilii au inceput sa colaboreze cu firme, care ar urma sa intre la curatenie pe domeniul public in locul lor. De cealalta parte, reprezentantii primariei sustin ca masura e impusa de Guvern prin ordonana 63 privind limitarile de posturi in administratia locala si ca va aduce cheltuieli noi pentru buget.

Culmea, conflictul a pornit chiar in sectorul unde edilii au atacat si la Curtea Constitutionala ordonanta guvernului, pe motiv de neconstitutionalitate. De la primaria sectorului 1 vor pleca 1700 de persoane, iar din administratia locala in toata tara 52.000, pana la sfarsitul anului.


VIDEO PROTVPLUS.RO