Pensionari voluntari pentru copiii ”uitați” în spital. ”Îmi reglez tensiunea privind acești îngeri neajutorați”

Dată publicare: 17-03-2018 21:00
Dată actualizare: 28-11-2018 10:13


pensionari

Zeci de pensionari participă la un curs de manipulare a bebelușilor pentru a putea avea grijă ulterior de copiii bolnavi și singuri din spitale.

Aproximativ 40 de vârstnici din cadrul Clubului Seniorilor, aflat în subordinea DGASPC Sector 4, au spus „prezent” și s-au înscris la cursurile unde au folosit-o pe „Petruța”, o păpușă didactică, pentru a învăța cum să manipuleze bebelușii, relatează Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Sector 4, București.

„Când am luat nou născutul în brațe și i-am simțit inima cum bate în tandem cu a mea, am fost copleșită. Între timp am renunțat la medicamentele de inimă, îmi reglez tensiunea privind acești îngeri neajutorați”, a spus Maria, o membră a Clubului Seniorilor,

”Prin voluntariat, seniorii le oferă o atingere, îi mângâie, îi hrănesc, îi îmbrățișează și le cântă bebelușilor singuri și suferinzi, pentru că zilnic, micuții trec prin manevre extraordinar de dureroase, cum ar fi intubarea, aspirarea, perfuzia, schimbat pansamentul, injecții, branula sau recoltatul analizelor”, transmite DGASPC.

Cei care vor să se înscrie în proiect pot apela numărul: 0722 283 266.

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicatia Stirile ProTV pentru telefoane Android si iPhone!

Sursa: StirilePROTV


VIDEO PROTVPLUS.RO