Parintii unui elev, amendati de instanta pentru hartuire emotionala de tip bullying. “Pe un coleg l-a dat cu capul de soba"


Ultimul update: Joi 13 Iulie 2017 07:19
Data publicarii: Luni 10 Iulie 2017 22:42
Categorie: Stiri Sociale
Colegiul_George_Cosbuc

Judecatorii clujeni au gasit vinovati doi parinati, dar si trei institutii ale statului, pentru faptul ca nu au luat masuri pentru a stopa hartuirea unei clase intregi de catre un copil agresiv.

Alin Banceu si Daiana Gligan, parintii unui elev violent din clasa pregatitoare de la Colegiul George Cosbuc, au fost chemati in judecata, in 2016, alaturi de reprezentantii scolii, ai Inspectoratului Scolar Judetean si ai Directiei de Protectia Copilului.

Actiunea in instanta a fost deschisa de restul parintilor din clasa pregatitoare, satui de violente si agresiuni, dupa ce nu au reusit in nicun fel mutarea elevului intr-o alta clasa, informeaza stiridecluj.ro.

Alin Banceu a jucat fotbal la U Cluj, unde a ocupat si functia de director al clubului.

Parintii din clasa au adus acuzatii grave conducerii Colegiului George Cosbuc: ”Ati dovedit un profund si real comportament iresponsabil, neasumat, ignorant, lipsit de competenta, etica si deontologie, lipsa de reactie, sprijin si implicare, lipsa unor masuri coerente, transparente, comunicate invatatoarei sau comitetului de parinti, tratarea cu superficialitate si indiferenta a tuturor sesizarilor formulate de invatatoarea …..si a parintilor.”

Copilul de la care a pornit scandalul a fost acuzat ca era deosebit de violent verbal si fizic, atat in timpul orelor, cat si in afara acestora. Elevii erau chiar batuti, unii ajungand sa isi scoata certificat medico-legal. Invatatoarea a fost si ea tina atacurilor, alaturi de profesorii de limba engleza si de educatie fizica si sport, care nu-si puteau desfasura orele. Totul a culminat cu izbirea unui coleg cu capul de soba de teracota, fapta atestata cu certificat medico-legal. Elevul a necesitat 14-16 zile de ingrijiri medicale, interventie chirurgicala si spitalizare.

Reclamatiile au ajuns in atentia conducerii scolii, dar nu s-a intamplat nimic. Rprezentantii institutiei de invatamant au precizat, in urma memoriilor, ca vor face demersurile pentru transferarea elevului in alta clasa si ca va cere sprijinul Consiliului Local si Jandarmeriei pentru supravgherea acestuia, insa nimic din toate astea nu s-a intamplat.

5.000 de lei daune morale

Judecatorii clujeni au obligat parintii elevului agresiv (in solidar cu reprezentantii scolii, ai Inspectoratului Scolar Judetean si ai Directiei de Protectie a Copilului), la plata catre reclamanti a sumei de 5.000 lei cu titlu de daune morale.

Instanta a respins cererea de chemare in judecata in ceea ce priveste prejudiciul suferit de cadrele didactice ca fiind formulata de persoane fara calitate procesuala activa, dar si cererea reclamantilor cu privire la transferul minorului G.A. B. intr-o alta clasa ca fiind ramasa fara obiect.

Directorul Inspectoratului Scolar Judetean Cluj, Valentin Cuibus: “Parintii au vrut sa il mute, iar conform legii, daca parintii copilului nu vor, nu se poate face nimic. Acest lucru a fost specificat si in decizia instansei, care nu a dispus mutarea copilului.”

Sursa:

VIDEO PROTVPLUS.RO