Parintii unui elev, amendati de instanta pentru hartuire emotionala de tip bullying. “Pe un coleg l-a dat cu capul de soba"

Ultimul update: Joi 13 Iulie 2017 07:19
Data publicarii: Luni 10 Iulie 2017 22:42
Categorie: Social
Colegiul_George_Cosbuc

Judecatorii clujeni au gasit vinovati doi parinati, dar si trei institutii ale statului, pentru faptul ca nu au luat masuri pentru a stopa hartuirea unei clase intregi de catre un copil agresiv.

Alin Banceu si Daiana Gligan, parintii unui elev violent din clasa pregatitoare de la Colegiul George Cosbuc, au fost chemati in judecata, in 2016, alaturi de reprezentantii scolii, ai Inspectoratului Scolar Judetean si ai Directiei de Protectia Copilului.

Actiunea in instanta a fost deschisa de restul parintilor din clasa pregatitoare, satui de violente si agresiuni, dupa ce nu au reusit in nicun fel mutarea elevului intr-o alta clasa, informeaza stiridecluj.ro.

Alin Banceu a jucat fotbal la U Cluj, unde a ocupat si functia de director al clubului.

Parintii din clasa au adus acuzatii grave conducerii Colegiului George Cosbuc: ”Ati dovedit un profund si real comportament iresponsabil, neasumat, ignorant, lipsit de competenta, etica si deontologie, lipsa de reactie, sprijin si implicare, lipsa unor masuri coerente, transparente, comunicate invatatoarei sau comitetului de parinti, tratarea cu superficialitate si indiferenta a tuturor sesizarilor formulate de invatatoarea …..si a parintilor.”

Profesor din Capitala, condamnat dupa ce a umilit in mod repetat un elev. Baiatul ar fi amenintat chiar ca se va sinucide

Copilul de la care a pornit scandalul a fost acuzat ca era deosebit de violent verbal si fizic, atat in timpul orelor, cat si in afara acestora. Elevii erau chiar batuti, unii ajungand sa isi scoata certificat medico-legal. Invatatoarea a fost si ea tina atacurilor, alaturi de profesorii de limba engleza si de educatie fizica si sport, care nu-si puteau desfasura orele. Totul a culminat cu izbirea unui coleg cu capul de soba de teracota, fapta atestata cu certificat medico-legal. Elevul a necesitat 14-16 zile de ingrijiri medicale, interventie chirurgicala si spitalizare.

Reclamatiile au ajuns in atentia conducerii scolii, dar nu s-a intamplat nimic. Rprezentantii institutiei de invatamant au precizat, in urma memoriilor, ca vor face demersurile pentru transferarea elevului in alta clasa si ca va cere sprijinul Consiliului Local si Jandarmeriei pentru supravgherea acestuia, insa nimic din toate astea nu s-a intamplat.

5.000 de lei daune morale

Judecatorii clujeni au obligat parintii elevului agresiv (in solidar cu reprezentantii scolii, ai Inspectoratului Scolar Judetean si ai Directiei de Protectie a Copilului), la plata catre reclamanti a sumei de 5.000 lei cu titlu de daune morale.

Instanta a respins cererea de chemare in judecata in ceea ce priveste prejudiciul suferit de cadrele didactice ca fiind formulata de persoane fara calitate procesuala activa, dar si cererea reclamantilor cu privire la transferul minorului G.A. B. intr-o alta clasa ca fiind ramasa fara obiect.

Directorul Inspectoratului Scolar Judetean Cluj, Valentin Cuibus: “Parintii au vrut sa il mute, iar conform legii, daca parintii copilului nu vor, nu se poate face nimic. Acest lucru a fost specificat si in decizia instansei, care nu a dispus mutarea copilului.”

Colegiul_George_Cosbuc Seymour Hersh, jurnalist castigator al premiului Pulitzer

Sursa:

Un adolescent a fost inmormantat alaturi de tatal sau in ziua in care s-au afisat rezultatele la Bacalaureat. Ce nota primise

Un adolescent a fost inmormantat alaturi de tatal sau in ziua in care s-au afisat rezultatele la Bacalaureat. Ce nota primise

Profesor din Capitala, condamnat dupa ce a umilit in mod repetat un elev. Baiatul ar fi amenintat chiar ca se va sinucide

Profesor din Capitala, condamnat dupa ce a umilit in mod repetat un elev. Baiatul ar fi amenintat chiar ca se va sinucide

Un copil de 11 ani din Prahova a disparut, iar parintii il cauta disperati. Mama:

Un copil de 11 ani din Prahova a disparut, iar parintii il cauta disperati. Mama: "Ma gandesc la ceea ce este mai rau"

Parintii unui elev din Targoviste il acuza pe invatator ca le-ar fi batut copilul. Dascalul sustine ca doar l-a dojenit

Parintii unui elev din Targoviste il acuza pe invatator ca le-ar fi batut copilul. Dascalul sustine ca doar l-a dojenit

VIDEO PROTVPLUS.RO

ajutoare inundatii

Campanie de strângere de ajutoare în Timiș, pentru familiile din Covasna afectate de inundații

Miruna are nevoie de ajutorul nostru. La 11 ani, micuţa luptă cu o boală extrem de gravă

Lupta dintre dopul de plută și capacul cu filet. Care sunt diferențele între ele

Copiii bolnavi de cancer uită de suferințe, pentru o săptămână, la MagiCAMP: „Totul e optimist”

Reacția unei turiste din Asia după ce a gustat varză călită

"Staţiuni" din România pe care le găseşti doar cu GPS-ul. Nu există indicatoare sau trotuar

chiriasi birouri

Avantajele birourilor utilizate la comun de angajatii mai multor firme

Turiștii preferă turismul balnear din Ungaria, deși spun că Româniare are potențial mult mai mare

La ce trebuie să fim atenți atunci când încheiem o asigurare de călătorie

Proprietarii, obligaţi să-şi monteze repartitoare sau contoare, altfel riscă amenzi mari

Ce notă a luat fiul dictatorului sirian Bashar al-Assad la Olimpiada de Matematică de la Cluj

Discurs la Facultatea de Drept din Iași: Fiți iubiți cum a fost Kovesi, nu intrați în infamie ca Toader