Prima zi de recrutare pentru persoanele care vor sa ajunga in Armata. Cati bani primesc cei care sunt acceptati

Ultimul update: Joi 13 Iulie 2017 07:19
Data publicarii: Luni 10 Iulie 2017 19:43
Categorie: Social

A fost prima zi de recrutare, pentru toti cei care isi doresc sa devina rezervisti, voluntari, in cadrul Armatei.

La nivelul intregii tari, aproximativ 2200 de persoane, cu varste intre 18 si 50 de ani, sunt asteptate sa-si depuna dosarele. Salariile sunt mici, dar e un inceput bun, au spus cei care sunt deja pe listele de selectie.

George viseaza de mic sa se faca pompier in cadrul armatei asa ca a venit printre primii la centrele de recrutare din Bucuresti ca sa-si incerce norocul ca voluntar rezervist. Daca va fi selectat, spera sa fie repartizat la o unitate in Bucuresti, ca sa nu faca naveta.

Badoiu George, candidat: "Mi-a pus cateva intrebari, daca sunt apt medical, care e motivul pentru care vreau sa ma inscriu in armata, le-am spus ca e un tel, ca nu m-a impins nimeni de la spate. E o trasatura de familie."

Cine vrea sa devina voluntar rezervist, trebuie sa depuna un dosar cu actele de identitate, adeverinta medicala, cazierul judiciar care trebuie sa fie curat, permisul de conducere si daca e cazul livretul militar.

Locotentent Colonel Nicolae Solomon: "Cei care vin urmeaza doua module. Primul modul e general si are durata de 5 saptamanai si se depune juramantul, apoi un alt modul de specializare, depinde pe ce: Politie Militara sau altele. Dupa, se incheie primul contract cu o unitate unde va activa ca rezervist, pe 4 ani. Urmatoarele pe 3 ani."

In perioada in care au contract si nu vin la unitate, militarii rezervisti vor primi un salariu de cateva sute de lei, adica 10% din solda de grad si de functie a unui militar profesionist. Insa, daca sunt chemati la pregatire sau la misiuni in teatrele de operatiuni primesc aceeasi bani ca restul camarazilor.

Reporter: "Cum v-ar avantaja?"
Candidat: "Nu stiu exact, ca nu am 15 ani vechime. Nu ma incadrez nici la pensie, poate pe viitor se adauga asta si la vechime."

Nu doar in Bucuresti au existat doritori ci si in Oradea. Sergiu Flore, un macaragiu in varsta de 23 de ani, a auzit ca s-ar putea inrola voluntar in armata asa ca nu a mai stat pe ganduri.

Sergiu Flore: "Mi s-a parut interesant. Aparam patria. Acesta fiind un serviciu voluntar, nu lucram tot timpul, ci doar cand este nevoie, am zis ca as putea sa fac si acest lucru."

Mai multe detalii despre statutul militarilor rezervisti, dar si adresele centrelor de recrutare pot fi gasite pe pagina de internet a Directiei de Management si Resurse Umane a MAPN.

Armata anunta ca incepe recrutarea pentru soldati si gradati rezervisti voluntari. La nivel national, sunt 2.200 de posturi
Armata anunta ca incepe recrutarea pentru soldati si gradati rezervisti voluntari. La nivel national, sunt 2.200 de posturi
VIDEO PROTVPLUS.RO
Ion Cârstoiu
Un pensionar din Argeș a donat 10.000 € spitalului, deși are o pensie mică
Roman de debut cu succes impresionant. "Xanax",de Liviu Iancu, epuizat în prima săptămână de la lansare
Care e cea mai căutată meserie în România. Sunt zeci de candidați pentru un post
Incident grav la un liceu. Doi elevi au cumpărat și consumat droguri în curtea instituției
O nouă casă "Magic Home" deschisă la Iași. Povestea pensionarei care o administrează
4 din 5 români hărțuiți la serviciu ascund prin ce trec. ”Le-a fost jenă să spună”
usa
Jaf ca-n filme într-o comună. Cum au furat, doi hoți, peste 100.000 de lei în câteva minute
Mihai Şora, în vârstă de 102 ani, va continua să protesteze în Piaţa Victoriei
SONDAJ: 44% dintre angajaţii români s-au simţit hărţuiţi sexual la locul de muncă
Bucuresti, unul din cele mai poluate orase ale Europei, are nevoie de spatii verzi ca sa respire
Bătrâni ţinuţi în mizerie, într-un azil din Timişoara. Cât plăteau pentru cazare
Vești rele pentru elevi. Anul școlar 2019-2020 începe mai devreme și dispare o vacanță