Prima zi de recrutare pentru persoanele care vor sa ajunga in Armata. Cati bani primesc cei care sunt acceptati

Ultimul update: Joi 13 Iulie 2017 07:19
Data publicarii: Luni 10 Iulie 2017 19:43
Categorie: Social

A fost prima zi de recrutare, pentru toti cei care isi doresc sa devina rezervisti, voluntari, in cadrul Armatei.

La nivelul intregii tari, aproximativ 2200 de persoane, cu varste intre 18 si 50 de ani, sunt asteptate sa-si depuna dosarele. Salariile sunt mici, dar e un inceput bun, au spus cei care sunt deja pe listele de selectie.

George viseaza de mic sa se faca pompier in cadrul armatei asa ca a venit printre primii la centrele de recrutare din Bucuresti ca sa-si incerce norocul ca voluntar rezervist. Daca va fi selectat, spera sa fie repartizat la o unitate in Bucuresti, ca sa nu faca naveta.

Badoiu George, candidat: "Mi-a pus cateva intrebari, daca sunt apt medical, care e motivul pentru care vreau sa ma inscriu in armata, le-am spus ca e un tel, ca nu m-a impins nimeni de la spate. E o trasatura de familie."

Cine vrea sa devina voluntar rezervist, trebuie sa depuna un dosar cu actele de identitate, adeverinta medicala, cazierul judiciar care trebuie sa fie curat, permisul de conducere si daca e cazul livretul militar.

Proiect impresionant in Danemarca. Un buncar al Germaniei naziste a fost transformat intr-un "muzeu ascuns" al razboiului

Locotentent Colonel Nicolae Solomon: "Cei care vin urmeaza doua module. Primul modul e general si are durata de 5 saptamanai si se depune juramantul, apoi un alt modul de specializare, depinde pe ce: Politie Militara sau altele. Dupa, se incheie primul contract cu o unitate unde va activa ca rezervist, pe 4 ani. Urmatoarele pe 3 ani."

In perioada in care au contract si nu vin la unitate, militarii rezervisti vor primi un salariu de cateva sute de lei, adica 10% din solda de grad si de functie a unui militar profesionist. Insa, daca sunt chemati la pregatire sau la misiuni in teatrele de operatiuni primesc aceeasi bani ca restul camarazilor.

Reporter: "Cum v-ar avantaja?"
Candidat: "Nu stiu exact, ca nu am 15 ani vechime. Nu ma incadrez nici la pensie, poate pe viitor se adauga asta si la vechime."

Nu doar in Bucuresti au existat doritori ci si in Oradea. Sergiu Flore, un macaragiu in varsta de 23 de ani, a auzit ca s-ar putea inrola voluntar in armata asa ca nu a mai stat pe ganduri.

Sergiu Flore: "Mi s-a parut interesant. Aparam patria. Acesta fiind un serviciu voluntar, nu lucram tot timpul, ci doar cand este nevoie, am zis ca as putea sa fac si acest lucru."

Mai multe detalii despre statutul militarilor rezervisti, dar si adresele centrelor de recrutare pot fi gasite pe pagina de internet a Directiei de Management si Resurse Umane a MAPN.

Armata anunta ca incepe recrutarea pentru soldati si gradati rezervisti voluntari. La nivel national, sunt 2.200 de posturi

Armata anunta ca incepe recrutarea pentru soldati si gradati rezervisti voluntari. La nivel national, sunt 2.200 de posturi

VIDEO PROTVPLUS.RO

comemorare Regina Maria

Opt decenii de la moartea Reginei Maria. Slujbă de comemorare la Săvârșin

Mai mulți actori au anunțat că se implică în campania #fărăpenali, în Piața Universității

Bătrân de 85 de ani, din Vaslui, anunț la matrimoniale. Averea pe care o va primi viitoarea parteneră

Job-urile temporare pe care le acceptă tinerii români pe timpul verii

Soluția a mii de bucureșteni sătui de traficul sufocant: trotinetele electrice. Prețurile acestora

Căsuțe cu cărți donate în parcurile din Galați. Copiii au fost încântați de idee

transplant renal, dumitru stan, ajutor,

A primit o nouă şansă la viaţă după un transplant, dar banca i-a luat casa. Dumitru are nevoie de ajutor

Lecția de devotament dată de un câine. A rămas lângă un biciclist rănit până la sosirea salvatorilor

Petre Daea a solicitat la Bruxelles sprijin financiar pentru fermierii români afectaţi de pesta porcină africană

Campanie de strângere de ajutoare în Timiș, pentru familiile din Covasna afectate de inundații

Miruna are nevoie de ajutorul nostru. La 11 ani, micuţa luptă cu o boală extrem de gravă

Lupta dintre dopul de plută și capacul cu filet. Care sunt diferențele între ele