Parada Liceelor a adunat in centrul Capitalei 12.000 de elevi. Incidentul violent in care au fost implicate 20 de persoane


Ultimul update: Miercuri 03 Iunie 2015 06:56
Data publicarii: Duminica 31 Mai 2015 07:59
Categorie: Stiri Sociale

Peste 12.000 de elevi s-au adunat sambata seara in centrul Bucurestiului, la Parada Liceelor. La evenimentul ajuns la a sasea editie au participat peste 70 de unitati scolare.

Dupa ce s-au dotat cu steaguri, pancarte si multa voie buna, liceenii au mers pe jos din Piata Universitatii pana in Piata Constitutiei, unde ii astepta un concert special organizat in cinstea lor. Nu au lipsit incidentele si 20 de elevi mai certareti le-au dat de furca reprezentantilor Jandarmeriei.

Pe Ana, care are 15 ani, am gasit-o sustinand liceul Socolescu. In clasa a 10-a, are deja planurile de viitor facute. "Vreau sa ma duc la facultate undeva in afara, de preferat. In Anglia. Ceva pe arhitectura", spune Ana.

Marsul elevilor nu a fost lipsit de incidente. Inainte sa plece din Piata Universitatii, aproximativ 20 de tineri s-au luat la harta, pare-se pe teme de fotbal.

Capitan Vornicu Mihai, relatii publice, Jandarmeria Bucuresti: "Au incercat sa tulbure linistea publica, in acel moment echipe de dialog din cadrul Jandarmeriei Bucuresti au intervenit si au stopat eventualele stari conflictuale."

Tinerii au fost legitimati si risca sa fie sanctionati disciplinar in liceele la care sunt inscrisi. Odata ajunsi in Piata Constitutiei, elevii au avut parte si de o surpriza. Faydee, alaturi de Vama, au intretinut atmosfera cateva ore.

VIDEO PROTVPLUS.RO