Pacientii spitalului din Galati, in bezna ore in sir. Tehnicienii au incercat sa rezolve problema penelor de curent

17-01-2015 19:26


Dezamagiti oricum de serviciile medicale de la noi, pacientii Spitalului Judetean din Galati au trait inca o experienta neplacuta.

Dupa ce saptamana trecuta au avut parte de mai multe pene de curent, sambata, tehnicienii au intrerupt controlat energia electrica. Bolnavii au fost nevoiti sa urce pe scari, iar unii n-au avut incotro si s-au dus la privat pentru investigatii.

Pe un hol sinistru, pacientii veniti cu luxatii sau fracturi au asteaptat cateva ore in bezna. Un pacient cu umarul dislocat abia mai indura durerile. Omul se declarat complet dezamagit: "Inainte mai erau babe. Te puneau cu oua, cu coca, ce faceau ele, plamadeala si se rezolva. Si acuma avem medicina care este avansata si nu avem curent".

Numai salile de operatie, blocul de nasteri si sectia de terapia intensiva au fost salvate de generatoare si acelea imprumutate de la alte institutii. In rest totul a fost oprit.

"Este vorba de iluminatul si circuitele de priza in cladirea statioanar - deci in spitalul mare, in cladirea policlinica, plus sunt cativa consumatori mari care sunt opriti, gen RMN sau computer tomograf. Este protocolul de urgenta sa-i redirijam catre alte unitati", a declarat Valentin Mateiciuc, seful Biroului Tehnic al Spitalului.

Dupa cateva ore de lucru tehnicienii spun ca au rezolvat defectiunile. In cursul saptamanii alimentarea cu energie electrica a Spitalul de Urgenta din Galati a fost intrerupta intr-o singura dimineata de sase ori. Mai multi medici s-au revoltat atunci pentru ca au trecut prin situatii limita, alaturi de pacienti aflati chiar pe masa de operatie.

VIDEO PROTVPLUS.RO