P-asta o stiati? Sobolanii si cainii rod cablurile de sub capota masinilor

Ultima actualizare: 20-05-2012 21:18
soareci

Cand credeam ca le-am auzit pe toate si ca masinile romanilor se strica intr-o veselie in special din cauza gropilor de pe strazi, aflam ca si alti dusmani ne pandesc din umbra.

Orasul este plin de sobolani si de caini care distrug tot ce prind in cale, inclusiv cauciucurile sau cablurile de sub capota. Mesterii, dar si asiguratorii, confirma ca o data la doua saptamani apar clienti cu astfel de daune.

In cazul in care va treziti dimineata ca masina nu porneste, nu va ganditi doar la defectiuni tehnice care tin de baterie sau de motor. Ar fi bine ca, inainte sa o fortati, sa va uitati si sub capota. Daca descoperiti cabluri electrice roase sau chiar smulse, anuntati agentul de asigurare. Este foarte posibil sa fie opera unor animale.

Si vorbim in special de rozatoare, dar si caini sau pisici. Medicii veterinari confirma: vietatile pot reactiona astfel daca le este foame. Caiini, in special, pot sa va sifoneze autoturismul daca sunt in calduri si vor sa-si marcheze teritoriul, adauga veterinarii.

Vestea buna intr-un astfel de caz e ca paguba este acoperita, transmit asiguratorii. Regula nu le convine insa celor care trebuie sa achite reparatiile. Ei fac imediat comparatia cu tari ca Italia, Austria, Franta sau Germania. Acolo nu exista maidanezi si nici milioane de sobolani.

Si totusi de ce devin animalele atat de violente? Medicii veterinari dau vina pe iarna in primul rand, insa si comportamentul agresiv in perioada de monta.

Pe de alta parte, cel mai mare pericol il reprezinta rozatoarele care chiar va pot pune masina pe butuci. Distrug tot ce prind, in special cablurile pe care exista urme de antigel.

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO