Oricine poate deveni producator de curent electric. Afla cum
Factura de la distribuitorul zonal scade corespunzator cu performanta echipamentului, ba chiar in unele cazuri apare un surplus de energia. Pe acesta fie il livrati sistemul national de distributie, fie il daruiti semenilor, asa cum face un argesean.
Locul unde-si dorm somnul de veci raposatii din Albesti, Arges este luminat prin bunavointa unui localnic de 82 de ani. Omul si-a montat in curte doua eoliene care produc atata curent incat are de unde sa dea si parohiei.
Si statia de epurare de la Sfantu Gheorghe si-a redus consumul din reteaua nationala. Din dejectiile aduse de apa produce biogaz, pe care il transforma in curent electric.
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
Printre micii producatori de energie este si Universitatea Transilvania din Brasov, care a investit in panouri fotovoltaice. Cine are surplus de energie il poate livra in sistemul national. Nu va primi bani, ci o compensare pentru perioadele cand are un consum mai mare ca de obicei. Afacerea e inca la dimensiuni modeste la noi.
Pentru o gospodarie medie, investitia poate ajunge la cel putin 22.000 de euro: 7.000 panourile fotovoltaice si 15.000 instalatia eoliana.