Oraselul Copiilor va fi inaugurat peste o saptamana, cu 4 luni intarziere. A costat 4 milioane euro
Peste 4 milioane de euro s-au investit in fantani decorative, terenuri de sport, amfiteatre, castele si plaje artificiale. Noul Orasel al Copiilor din Capitala ar putea deveni, la inaugurare, cel mai vast proiect de agrement al Bucurestiului.
Deocamdata este doar cel mai costisitor. Vestea ca parcul va fi in sfarsit deschis saptamana viitoare vine oarecum tardiv, pentru proprietarii micilor afaceri din zona, care stiau ca lucrarile de reamenajare aveau drept termen data de 1 iunie.
Unii scot din ambalaj calutii de bronz, altii leaga tevi pentru arteziene, sau picteaza.
Sub amenintarea ploii, se pune acoperisul pe fortareata medievala, care va fi intrarea in Oraselul Copiilor. Castelul e pazit de muschetari, pe care copiii ii stiu de la televizor.
Pe un canal navigabil se va calatori cu barca sau hidrobicicleta. Pentru trenul care va taia din nou parcul se finiseaza cele trei gari. Iar gardul, mascat de un relief muntos, va fi brazdat de fantani verticale.
Fiecare fosta baraca are acum o identitate. Pacat ca schimbarea vine abia toamna, la 4 luni dupa termenul anuntat.
Licitatia initiala a fost contestata si intreg procesul a fost reluat. In Biblioteca suspendata la 5 metri deasupra pamantului veti putea citi o carte inchiriata de la centrul aflat la baza. Fie una pe suport de hartie, fie virtuala. Sau, puteti inchiria un DVD.
Suntem totusi departe de parcurile tematice pentru copii, ca Disneyland Paris. Suprafata e comparabila, nu si bugetul de investitii. La noi, 4 milioane de euro. La ei, 5 miliarde de dolari. Nu-i de mirare ca s-a peticit tot ce se putea.
Ca sa poarte noroc, sau din ratiuni comerciale, a fost pastrat in Oraselul Copiilor si ceva vechi. Un roller-coaster care are aproape 40 de ani, dar sinele au fost inlocuite, iar masinile sunt noi.
Macar au disparut jucariile in care te urcai fara sa stii daca vei cobori intreg.
Prima inaugurare a parcului va fi peste o saptamana. Cea finala, pe 1 decembrie.