Orașele din România care au renunțat la decorațiunile de Paște


Ultimul update: Marti 09 Aprilie 2019 21:56
Data publicarii: Marti 09 Aprilie 2019 18:58
Categorie: Stiri Sociale

Dacă în trecut orașele României erau impopoțonate de Paște, iată că anul acesta primarii iau mai atent astfel de decizii.

Unii nu mai dau niciun leu pentru decorațiuni, alții au investit în flori de primăvară sau în târguri meșteșugărești, ca să-i scoată pe oameni din case în zilele de sărbătoare.

Piaţa Victoriei din Timişoara s-a umplut de iepuraşi, ouă şi flori, în culori pastelate, iar cei care îşi doresc pot să se fotografieze într-un cuib, printre coji. Decorul a fost conceput de profesori din cadrul Facultăţii de Arte şi a costat primăria nu mai puţin de 100.000 de lei.

În vecinătate s-a deschis şi un târg unde găsiţi, de la ornamente, până la afumături şi plăcinte.

Codruța Măgurean, Primăria Municipiului Timişoara: "Am vrut să schimbăm puţin imaginea anilor anteriori faţă de târgul de Paşti. Treptat, probabil că vom reuşi acest lucru."

În Craiova, iepuraşii au fost înlocuiţi cu flori naturale. Au fost plantate 300.000 de lalele, 50.000 de zambile, dar şi 50.000 de narcise.

Rela Filip, director regie din cadrul Primăriei Craiova: "Ele sunt plantate astfel încât să formeze multe imagini - covoare florale. Pe lângă acestea zic eu că un aranjament cu un ou și un iepuraș ar fi un plus care duce spre kitsch."

La Târgu Jiu, primăria a ales să nu dea bani pentru ornamentele de Paşte şi va refolosi două din anii trecuţi.

Marcel Romanescu, primar Târgu Jiu: "Nu avem bugetul aprobat încă, dar oricum nu am fi făcut o nouă achiziţie."

În tot acest timp, oraşul Voluntari de lângă Bucureşti este gata să întâmpine mai degrabă Crăciunul. Aici sunt încă în funcţiune luminile de Centenar.

În Capitală, în schimb, între 20 şi 29 aprilie va fi organizat un târg la intrarea din Charles de Gaulle a parcului Herăstrău. Vor fi instalate 70 de căsuţe, iar vizitatorii vor putea cumpăra de la cozonaci, prăjituri de casa, dar şi la icoane pictate sau obiecte meşteşugite pe loc.

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

 Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Transalpina nu poate fi vizitată de Paște. Zăpada atinge și 2 metri înălțime
Pregătiri pentru 1 Mai în Vama Veche. ”Locuri” de cazare, doar pe plajă, cu cortul
VIDEO PROTVPLUS.RO