Opera scriitorului Vasile Voiculescu, analizata la tribunal


Ultimul update: Vineri 05 Octombrie 2012 23:09
Data publicarii: Vineri 03 Octombrie 2008 00:00
Categorie: Stiri Sociale

Una dintre cele mai mari edituri din Romania a fost chemata in instanta pentru ca a publicat, in manuale de liceu, pasaje din poeziile lui Voiculescu fara sa fi avut acceptul urmasilor autorului.


Tribunalul Bucuresti a obligat editura sa plateasca despagubiri urmasilor scriitorului si sa publice in presa de mare tiraj continutul sentintei. 

Vasile Voiculescu este unul dintre scriitorii interbelici recuperati de invatamantul romanesc la multi ani dupa Revolutie. Fragmente din operele sale, poezii si nuvele au fost publicate in manualele scolare de liceu fara ca familia autorului sa-si fi dat acordul. 

Andrei Voiculescu, nepotul scriitorului, a deschis inca de anul trecut un proces la Tribunal pentru incalcarea drepturilor de autor. Judecatorii i-au dat castig de cauza. 

In scolile bucurestene, a ajuns cu repeziciune vestea ca Vasile Voiculescu se studiaza si in justitie, nu doar la ora de literatura.

Procesul intentat de nepotul scriitorului Vasile Voiculescu editurii pe care o acuza de incalcarea drepturilor de autor nu s-a incheiat. Dosarul a ajuns la Curtea de Apel, unde va fi rejudecat la cererea editurii.

Tribunalul Bucuresti: Nutu Camataru va sta dupa gratii inca sase ani
VIDEO PROTVPLUS.RO