O tanara i-a infruntat pe manifestantii de la un miting pro familia traditionala. "Nu este normal sa promovati hate-ul".VIDEO


Ultimul update: Marti 04 Iulie 2017 07:26
Data publicarii: Sambata 01 Iulie 2017 14:36
Categorie: Stiri Sociale

O tanara care a mers, sambata, la mitingul de sustinere a familiei traditionale din Cluj-Napoca si a comentat la una dintre replicile vorbitorilor, fiind apostrofata de multime, a fost indepartata de jandarmi din Piata Avram Iancu.

Tanara este cercetata pentru ”tulburarea desfasurarii normale a unei manifestari autorizate”.

Aproximativ cincizeci de persoane au participat, sambata, in Piata Avram Iancu din centrul municipiului Cluj-Napoca la un miting de sustinere a familiei traditionale, organizat de Partidul Romania Unita, Partidul Romania Mare si oganizatia Noua Dreapta, potrivit news.ro.

Manifestarea a inceput cu rostirea in grup a rugaciunii ”Tatal Nostru”, manifestantii avand pancarte pe care se poate citi ”Impotriva homosexualilor pentru normalitate”, ”Clujul nu este Sodoma”, sau ”Trei milioane de romani, o singura voce: referendum”. 

 

La un moment dat, unul dintre vorbitori a catalogat drept ”obscena” manifestarea de sustinere a comunitatilor sexuale ce avusese loc mai devreme in oras, iar o tanara din multime a replicat: ”Am fost acolo, nu a fost obscen”. Tanara a adaugat ca "nu este normal sa promovati hate-ul".

In acel moment, tinerei i s-a cerut sa plece, fiind apostrofata de mai multi participanti. Jandarmii au intervenit si au indepartat-o din Piata Avram Iancu, fiind condusa la Sectia 2 Politie pentru cercetari.

Sebastian Clitan, seful Gruparii Mobile de Jandarmi Cluj-Napoca: ”Mi se pare normal sa se respecte legea. S-a dat autorizatie pentru desfasurarea unei manifestari pubice, vom verifica daca interventia jandarmilor a fost in regula. Persoana a fost condusa la Sectia 2 Politie pentru cercetari.”

Mitingul a fost autorizat sa se desfasoare pana la ora 15.00.

VIDEO PROTVPLUS.RO