O mama si-a abandonat cei 4 copii la primaria Podu Iloaiei iar acum e de negasit. Cine ar fi dat-o afara din casa


Ultimul update: Vineri 26 August 2016 06:58
Data publicarii: Marti 23 August 2016 16:49
Categorie: Stiri Sociale

Gest disperat al unei mame dintr-un oras din judetul Iasi. Femeia de 28 de ani si-a abandonat toti cei patru copii pe holurile primariei Podu Iloaiei, lasandu-le doar certificatele de nastere.

Le-a spus angajatilor institutiei ca nu mai poate sa-i creasca pentru ca nu are locuinta si prefera, ca pentru o perioada, alti oameni cu sufletul mare sa-i ingrijeasca. Cei patru frati se afla acum in spital iar medicii au deschis deja o colecta publica.

Situatia celor patru frati nu este inca foarte clara iar mama, neavand un domiciliu stabil, nu poate fi gasita de specialisti. Ultima persoana care a vorbit cu tanara mama a fost chiar asistentul social de la Primaria Podu Iloaiei. Acesta spune ca mama nu si-a abuzat copiii si ca a promis ca isi va gasi un loc de munca pentru a nu ramane definitiv fara cei mici.

Se pare ca femeia a ajuns la acest gest disperat pentru ca a fost data afara din casa chiar si de fratii sai, singurele rude pe care le are. Acest caz i-a mobilizat si pe medicii din Spitalul de Boli Infectioase din Iasi care au sarit in sprijinul copiilor pentru a nu simti nicio clipa aceasta drama prin care trec. Si specialistii de Protectia Copilului vor cauta o solutie pentru a o ajuta pe mama sa mentina legatura cu copii, pe durata plasamentului.

Cei mici, doua fete si doi baieti, cu varste intre 2 si 8 ani, au fost lasati saptamana trecuta in primarie, doar cu hainele de pe ei. Mama a avut insa grija sa le spuna functionarilor ca nu i-a abandonat si ca in momentul in care va avea unde sa-i creasca, o sa-i ia inapoi.

Constantin Istrate, primar Podu Iloaiei: "Mama a venit cu cei patru copii in institutiei, i-a lasat cu tot cu acte si apoi a plecat. E o situatie temporara, a venit doar pentru sprijin, speram sa revina pentru a-si recapata copiii".

Mama a mai fost vazuta prin parcurile din oras, dormind cu copiii sub cerul liber, doar pe o patura. Asistentul social a primit primul semnal de alarma de la o persoana anonima. Cumnata tinerei mame povesteste ca fratele ei a dat-o afara din casa, impreuna cu cei patru copii, dupa ce s-au certat cumplit. Pur si simplu, barbatul a incuiat poarta casei si nu i-a mai primit pe niciunul in curte.

Deocamdata, cei patru frati se afla acum la Spitalul de Boli Infectioase, pentru o infectie la nivelul pielii, capatata din cauza mizeriei. Medicii au ramas impresionati de povestea lor.

Profesor doctor Carmen Dorobat, manager al Spitalului de Boli Infectioase Iasi: "Am spus sa initiem o colecta la nivelul spitalului de hainute, de jucarii si chiar de rechizite. Cautam si alte persoane care sa ajute fiind vorba de patru copii mici.

Dupa externare, cei patru frati vor ajunge cel mai probabil intr-un centru de plasament, daca autoritatile nu gasesc un loc intr-un centru social, unde sa stea impreuna cu mama lor.

VIDEO PROTVPLUS.RO