O fetita de 12 ani a fost abuzata sexual de cel pe care-l considera tatal ei adoptiv

09-10-2013 19:06


Fragili si cu traume, mii de copii abandonati de parinti ajung in centrele speciale.

Insa, de multe ori nici in aceste institutii ale statului nu gasesc siguranta si linistea de care au atata nevoie.

La Turda, o fetita de 12 ani a devenit iubita barbatului care era platit sa o ingrijeasca si sa se poarte ca un tata.

Individul, de 33 de ani, si sotia lui erau angajati la o casa de tip familial, unde mai erau gazduiti inca 7 copii pe langa fetita de 12 ani.

In loc sa se poarte ca un adult responsabil, el a abuzat de minora si a filmat acele momente.

Barbatul de 33 de ani, impreuna cu sotia lui, psiholog, erau parinti sociali. Pe langa fiul lor de cinci ani aveau grija si de opt copii orfani, printre care si fata de 12 ani.

Relatia bolnava pe care o avea cu aceasta copila a iesit la suprafata dupa ce o colega i-a gasit in calculator poze cu cei doi dezbracati.

Barbatul de 33 de ani era cunoscut ca fiind un parinte social model, asta o spun si cei de la centru, insa nimeni nu a banuit apropierea dintre el si fetita de 12 ani pana cand nu au aparut fotografiile cu cei doi.

Mai mult, in calculator a fost gasit si un filmulet in care individul intretinea relatii sexuale cu copila de 12 ani, care il considera tatal ei adoptiv.

"Nu-mi vine sa cred ca a facut asa ceva, nu pot sa cred! Isi iubeste copilasul mai presus de orice, nu pot sa cred pur si simplu. Nu ,trebuie sa fie ceva acolo, nu cred, uite, tremur toata", a spus o vecina.

In aceste momente fata este sub supravegherea psihologilor.

Atasata de barbatul de 33 ani, copila nu intelege ca a fost supusa unor abuzuri sexuale.

"Pe acest copil se lucreaza in interventie psihologica si consiliere pentru depasirea traumei si intelegerea la nivelul ei de varsta a celor intamplate", a spus coordonatorul centrului, Daniela Constantinescu.

"Va fi un pic mai dificil fata de o interventie clasica avand in vedere gravitatea situatiei si modul in care s-a desfasurat aceasta relatie dintre cei doi", a spus Daniel Tamas, de la Directia pentru Protectia Copilului.

Situatia este complicata si pentru cei 7 copii care s-au atasat enorm de barbat. Vor intra si ei intr-un program de consiliere.

Socata si umilita de intreaga poveste, sotia individului si-a dat demisia de la centrul social unde era psiholog.

"Individul a fost retinut pentru 29 de zile pentru savarsirea infractiunii de act sexual cu un minor", a declarat purtatorul de cuvant al IPJ.

In ultimii ani, in Romania, cazurile de abuzuri in centrele de plasament sau familiale au crescut simtitor.

VIDEO PROTVPLUS.RO