O femeie a fost păcălită prin ”metoda Cioabă” și a rămas fără bijuterii de 1000 de euro

Ultima actualizare: 28-01-2020 17:50

O fostă directoare a unei fabrici a căzut pradă escrocilor care folosesc metodă "regele Cioabă".

Femeia, de 71 de ani, din Pucioasa, județul Dâmbovița, povestește că a fost abordată în apropierea unei biserici de o femeie necunoscută, care pretindea că ar fi nepoata defunctului Cioabă.

I-a spus că vrea să dea de pomană pentru el, dar a dus-o cu vorba și i-a schimbat bijuteriile din aur cu niște tinichele.

Femeia naivă susține că a pierdut astfel peste 1000 de euro.

Femeia, fosta șefa a unei mari fabrici, este văduvă de doi ani și locuiește singură într-o casă din Pucioasa. Are doi copii, la casele lor, în Capitală.

Povestește că a mers la cimitirul din localitate, să le aprindă o lumânare celor răposați, dar a fost oprită din drum de o necunoscută: ”A început să plângă, să îmi spună că unchiul ei este foarte bolnav, e în comă, se da de pomană aur .. Ar vrea să îmi dăruiască ceva.”

Femeia e convinsă că individaă i-ar fi făcut farmece, altfel nu își explică de ce nu a reușit să reacționeze când i-a luat bijuteriile.

Eu sunt o femeie cu studii superioare, am fost la vârful ierarhiei. Mi-a desfăcut lanțul de la gât, a văzut că am două inele, unul foarte mare, de 10 grame. Mi-a scos și cerceii de la ureche.”

În timp ce femeia care a păcălit-o s-a făcut nevăzută, păgubita și-a revenit și le-a spus copiilor ce a pățit. Aceștia au îndemnat-o să depună imediat plângere la poliție.

Polițiștii spun că au deja un cerc de suspecți și caută o femeie de circa 40 de ani, corpolentă, cu ten închis la culoare și păr castaniu.

În acest caz polițiștii au deschis un dosar penal pentru înșelăciune.

Dacă va fi prinsă și găsită vinovată, cea care este bănuită că ar fi furat aurul riscă o pedeapsă cu închisoarea de până la 5 ani.

 

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO