Nu avem cu ce sa platim salariile! Sase judete, fara bani pentru profesori

04-06-2009 00:00


Iata anuntul care a avut un efect de pumn pentru foarte multi dintre profesorii romani. In cel putin sase judete, dar si intr-un sector din Bucuresti, autoritatile nu mai au fonduri pentru lefurile cadrelor didactice.

In judetul Sibiu, au fost probleme inca de la inceputul anului. In mai multe localitati, dascalii nu si-au primit sporurile, cum este cel pentru naveta, salariul de merit sau anumite prime pentru lunile ianuarie, februarie si martie.

Mai mult, conform legii, banii pentru concediu ar trebui sa ajunga la oameni cu cinci zile inainte de vacanta. Cum saptamana viitoare se incheie scoala, iar in week-end nu functioneaza administratiile financiare, dascalii ar trebui sa isi primesca salariile pentru urmatoarele trei luni, cel tarziu vineri.

Exista insa semnale ca nu sunt bani in fondul primariei, asa ca este posibil ca oamenii sa ii primesca esalonat. In multe judete din tara au fost probleme cu plata salariilor.

In localitatea Dumbrava, din judetul Prahova, 43 de cadre didactice au aflat de la primarie ca bugetul pentru salarii pe luna iunie s-a miscorat cu 11. 300 de lei fata de luna precendenta.

Motiv pentru care profesorii, invatatorii si institutorii nu vor lua un spor de 2%, dar nici banii pentru orele suplimentare ori naveta.

Si primaria comunei Tulucesti din judetul Galati, ar avea nevoie de 260.000 de lei pentru banii de concediu ai dascalilor. In visterie nu se afla nici jumatate din acesta suma.

Deja dascalii din Iasi, Cluj, Giurgiu, Sibiu, Galati, Prahova, dar si dintr-un sector al Capitalei sunt revoltati, iar liderii de sindicat au somat deja Ministerul Educatiei sa faca ceva.

 

 

 

Tags: salarii, educatie,

VIDEO PROTVPLUS.RO