Nori de fum si miros de carne fripta au plutit peste tara. Zi de antrenamente pentru 1 Mai


Ultimul update: Marti 21 August 2012 11:18
Data publicarii: Duminica 29 Aprilie 2012 19:30
Categorie: Stiri Sociale

Mirosul de gratare au plutit duminica peste tara, vestind sarbatoarea de 1 Mai, devenita si ziua micilor pe care oamenii ii prepara in fel si chip si ii pun pe gratare, langa pulpe de pui, ciuperci sau peste.

Problema este ca Legea picnicului, intrata recent in vigoare, nu-i mai lasa pe romani sa aprinda focul oriunde, ci doar in locuri amenajate.

Asa ca-n Bucuresti, de pilda, amatorii de friptura au stat la coada ore in sir, pentru ca intr-un singur parc, Tineretului, au aparut si gratare legale.

180 de gratare au fost aduse in parc, dar cu greu se gasea unul liber.

La Arad, in schimb, liceenii si-au adus si corturile, nu doar gratare. Iar la Suceava oamenii s-au relaxat la marginea padurii Ilisesti.

A fost distractie mare si la Cluj si Brasov. La Iasi, insa, distractia a fost intrerupta de inspectorii de mediu vigilenti, care nu le-au dat voie petrecaretilor sa aprinda focul in padure.

Parcurile erau pline si duminica seara. In toata tara lumea a profitat de vremea buna si a iesit la aer liber. Atentie insa unde vreti sa faceti focul. Comisarii Garzii de Mediu sunt pe teren si ii sanctioneaza pe cei care nu respecta legea. Amenzile pot ajunge si la 3.000 de lei.

Tags: 1 mai, gratare,

VIDEO PROTVPLUS.RO