Noaptea Alba a Galeriilor. HARTA celor 70 de expozitii de arta plastica si ateliere de creatie, deschise pana la 4 dimineata

24-04-2015 18:34


Atmosfera de sarbatoare continua in Bucuresti cu Noaptea Alba a Galeriilor. 40 de galerii de arta contemporana si peste 30 de spatii alternative isi vor deschide portile in a 9 a editie.

Oamenii sunt invitati la expozitii de arta plastica, proiectii video sau ateliere de creatie pana la 4 dimineata.

Noaptea Alba a Galeriilor e dedicata atat iubitorilor de arta cat si celor care nu au mai intrat intr-un astfel de loc. Asta pentru ca evenimentele sunt pentru toate gusturile.

Silvia Rogozea, organizator: "In total, 80 de locatii de o varietate maxima, trecand prin toate mediile, cele clasice: pictura, scultura, la cele noi: video art, foto si tot ce inseamna interventie si instalatie."

La Anexa Muzeului National de Arta Contemporana, de pe Calea Mosilor, artistul Maxim Liulca, aduce o expozitie de la Fabrica de pensule din Cluj.

Silviu Padurariu, curator: "Publicul va fi format tot timpul din curiosi si din profesionisti, din oameni cu cultura si oameni care n-au ce face in aceasta noapte."

Tot de acolo, puteti pleca acasa cu...haine. Un proiect aparte ne indeamna sa fim solidari. Artistii ii roaga pe oameni sa vina aici cu un obiect de care nu mai au nevoie si pot pleca acasa cu unul care le-a placut. Ei vor sa transmita astfel un mesaj anti-consumerism.

Harta Noptii Albe a Galeriilor:

La Stirbei Voda 134, un tanar artist ne invita sa trecem printr-un tunel construit din 1250 de baloane. La Sala Dalles, Vlad Olariu, din Cluj, a creat o piramida din propriile creatii nereusite. Nu a vrut sa le distruga, ci sa le recicleze. In aceeasi expozitie, curiosii vor regasi si niste... latrine.

Vlad Olaru, artist: "Ele aveau o importanta mare, erau un simbol cultural in societatile antice, erau locuri publice, dialogau, discutau afaceri."

La Galeria 26, va expune si un tanar care a inregistrat la OSIM stilul sau de a scrie cuvantul "dragoste". In spatiile care participa la eveniment, vor avea loc si demonstratii live de desen sau proiectii video, iar Centrul Dansului ne invita la ateliere de dans.

VIDEO PROTVPLUS.RO