Nicolaescu: "Am gasit solutia pentru a rezolva criza de medicamente"


Ultimul update: Duminica 29 Iulie 2012 14:19
Data publicarii: Sambata 18 Octombrie 2008 00:00
Categorie: Stiri Sociale

Eugen Nicolaescu ii asigura pe bolnavi ca cel putin pana la sfarsitul anului vor gasi tratamentele compensate, iar preturile pentru toate medicamentele raman inghetate.


Criza de medicamente a inceput inca de acum doua saptamani dupa ce distribuitorii au blocat livrarile catre toata farmaciile din tara.

Pentru ca ministerul nu le-a aprobat o crestere a preturilor la tratamentele compensate, acestia s-au revoltat si au decis sa opreasca aprovizionarea.

Ministrul Sanatatii a anuntat ca in zilele urmatoare aceste probleme vor disparea. Chiar daca medicamentele nu se vor scumpi in farmacii, reprezentantii producatorilor internationali au fost convinsi sa accepte solutia propusa de minister.

Abia apoi bolnavii de diabet, cancer, astm sau cei care sufera de boli neurologice isi pot relua tratamentele vitale pe care nu le-au gasit saptamanile acestea in farmacii sau spitale. In Romania sunt 300.000 de bolnavi cronici.

Totodata, ministrul Sanatatii s-a intalnit cu medicii rezidenti carora le-a promis noi negocieri pe tema salariului de incadreare.

VIDEO PROTVPLUS.RO