Ne crestem copiii exact ca acum 30 de ani!
Pe scurt, nu avem crese, ii hranim prost si le dam medicamente dupa ureche.
Un studiu european, care include si Romania, arata ca saracia, dezinteresul statului si mentalitatile depasite la care nu renunta parintii marcheaza nefericit primii trei ani din viata micutilor nostri.
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
Nu sunt o prioritate pentru statul roman. Este vorba despre copii ingrijiti, paziti si hraniti in institutii care functioneaza ca in anii '70.
Prin Conventia de la Barcelona, li se impune statelor Uniunii sa aiba locuri in crese pentru 33% dintre copiii sub 3 ani. In Romania, e spatiu pentru numai 8% dintre ei. De patru ori mai putin decat ar fi normal.
Exista 33 de crese saptamanale, rupte de lumea civilizata. Copilul cu parinti ocupati, saraci sau dezinteresati este lasat luni dimineata si recuperat abia vineri seara.
Potrivit mediei europene, 50% dintre copii iau cel putin o data antibiotic, inainte sa implineasca 3 ani. In Romania, aceeasi proportie e atinsa la 1 an si 8 luni. Pe de o parte, multi parinti cred ca antibioticele rezolva orice. Dar si unii medici le prescriu preventiv, nu doar in tratarea unei infectii.
Uitate au fost, in alte tari, si alte practici dovedite nocive pentru imunitatea pruncilor. De multe ori, cand sunt scosi in parc, copiii sunt pur si simplu infofoliti. Asta desi mama e imbracata in maneca scurta.
Una peste alta, la noi lipsa de informare e dublata de neajunsuri. Doar 20% dintre micuti sunt hraniti adecvat si doar 17% au jucarii potrivite varstei.