Ne crestem copiii exact ca acum 30 de ani!


Ultimul update: Luni 26 Martie 2012 11:15
Data publicarii: Luni 06 Aprilie 2009 00:00
Categorie: Stiri Sociale

Pe scurt, nu avem crese, ii hranim prost si le dam medicamente dupa ureche.

 

Un studiu european, care include si Romania, arata ca saracia, dezinteresul statului si mentalitatile depasite la care nu renunta parintii marcheaza nefericit primii trei ani din viata micutilor nostri.

Nu sunt o prioritate pentru statul roman. Este vorba despre copii ingrijiti, paziti si hraniti in institutii care functioneaza ca in anii '70.

Prin Conventia de la Barcelona, li se impune statelor Uniunii sa aiba locuri in crese pentru 33% dintre copiii sub 3 ani. In Romania, e spatiu pentru numai 8% dintre ei. De patru ori mai putin decat ar fi normal.

Exista 33 de crese saptamanale, rupte de lumea civilizata. Copilul cu parinti ocupati, saraci sau dezinteresati este lasat luni dimineata si recuperat abia vineri seara.

Potrivit mediei europene, 50% dintre copii iau cel putin o data antibiotic, inainte sa implineasca 3 ani. In Romania, aceeasi proportie e atinsa la 1 an si 8 luni. Pe de o parte, multi parinti cred ca antibioticele rezolva orice. Dar si unii medici le prescriu preventiv, nu doar in tratarea unei infectii.

Uitate au fost, in alte tari, si alte practici dovedite nocive pentru imunitatea pruncilor.  De multe ori, cand sunt scosi in parc, copiii sunt pur si simplu infofoliti. Asta desi mama e imbracata in maneca scurta.

Una peste alta, la noi lipsa de informare e dublata de neajunsuri. Doar 20% dintre micuti sunt hraniti adecvat si doar 17% au jucarii potrivite varstei.

Tags: studii, educatie,

2.000 de euro, pretul unui copil de 10 luni! Vanzatorii, cetateni romani!
Nu si-au mai lasat copiii la scoala din cauza sobolanilor din clase!
O sansa la educatie si la o viata mai buna
VIDEO PROTVPLUS.RO