Mozarella de Maramures sau Paella de Bistrita. Ideile profitabile ale romanilor intorsi din Italia si Spania
Meseria nu se invata, se fura, spun romanii intorsi in tara, dupa ce au lucrat ani buni la straini. Acasa si-au construit propria afacere, asa cum au vazut pe unde au fost plecati.
In Bistrita, de exemplu, doi tineri si-au deschis de curand un restaurant cu specific spaniol, iar in Maramures, o femeie harnica pregateste cascaval italian.
Domna Maria a fost plecata ani buni in Germania si Italia, unde a lucrat intr-o fabrica de branzeturi. Cu banii stransi s-a intorsa acasa, a cumparat 20 de vaci si s-a hotarat sa faca branzeturi italienesti, cu ardei si piper.
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
"Stiu sa fac si mozzarella si cu ardei si cu boabe de piper, dar nu prea avem lapte acum, pana la vara cand om avea mai mult. Tot in Italia am vazut tot felul de branzeturi. Le-am dus doamnelor o data rulada cu sunca si mozzarella si au zis tot mereu sa le fac."
O ajuta cei doi copii si foloseste doar cheag pregatit in casa. Iar branza o pune in slatina si o face patrata, ca sa fie mai usor de taiat.
Un kilogram de cascaval costa 30 de lei, iar doamna Maria il livreaza la domiciliu. In timp ce ea se ocupa de vanzari, sotul are grija de vaci.
Si in Bistrita doi tineri intorsi din Spania si-au deschis un restaurant cu specific iberic.
Alin si Raluca au adus cu ei si retetele spaniolilor. In bucataria lor miroase a orez prajit, sosuri condimentate si fructe de mare.
"Am nimerit si eu intr o bucatarie la spalat de vase, ca multi alti romani, si incet am inceput sa prind, sa vad cum se fac treburile, cum se misca lumea prin preajma. a inceput sa-mi placa, am inceput sa castig bani, sa-mi placa mai mult", spune Alin Marcu.
A cunoscut-o pe Raluca printre spanioli. Acum trei luni s-au intors in tara, s-au casatorit, apoi au deschis restaurantul.
"Am trait acolo, am stat 10 ani am prins experienta si normal, Tara te cheama. Aici avem familiile, avem fratii surorile", spune si Raluca.
Pentru cei dornici de macare spaniola, o portie de paella cu fructe de mare pentru doua persoane costa 55 de lei.