Morosenii, la un pas de a stabili un nou record privind ce mai mare mamaliga din lume
O mamaliga de o tona a fost pregatita la Sighet, in cadrul celei de-a doua editii a Festivalului Antic si Medieval.
Bucatarii, carora li s-a alaturat si primarul, au folosit 250 kg de malai, 500 litri apa si au adaugat apoi 150 kg slanina transformata in jumari si 150 kg cas de oaie. Un deliciu, declara cei care au gustat.
Bucatarii au sperat ca vor intra in Cartea Recordurilor cu mamaliga de o tona, doar ca ne-au luat-o brazilienii inainte si au una de 4500 de kilograme.
Ca sa fie siguri ca vor castiga, totusi, la anul, oamenii au comandat deja vasele necesare pentru a prepara o mamaliga si mai mare.
"Ii lasam sa fie cei mai mari mamaligari pana la anul", a spus Ovidiu Neme, primarul Sighetului.
Chiar daca a fost racoare si a si plouat, localnicii n-au lipsit de la festivalul unde au gustat, desigur, din deliciosul preparat. Si, cum e datina la moroseni, mamaliga a fost udata cu horinca.