Mistretii terorizeaza o comuna din Vaslui. Un barbat, atacat de un porc, abia a scapat cu viata: "Trebuie ceva facut!"

Dată publicare: 20-06-2017 17:03
Dată actualizare: 23-06-2017 07:16


Mistretii au dat atacul in comuna Roșiești din Judetul Vaslui. Culturile fermierilor atrag turmele flamande de porci salbatici din paduri, iar animalele fac prapad pe ogoare.

Mai grav este ca salbaticiunile s-au obisnuit cu oamenii, iar acum vin la masa fara teama, in miezul zilei, si chiar au ajuns sa-i atace pe sateni!

Un barbat care-si verifica recolta a fost ranit de un mistret.  Localnicii spun ca de ani de zile cer ajutor autoritatilor, dar nimeni nu face nimic...

Barbatul povesteste ca s-a dus la amiaza sa-si verifice recolta de floarea soarelelui. A intrat in lan, iar cand se astepta mai putin a fost atacat de un porc mistret. Omul spune ca tipatul lui de durere l-a speriat pe animal si doar o minune a facut sa scape cu viata. Barbatul a ajuns apoi cu greu acasa si a sunat la 112.

Sorinel Armeni, fermier atacat: "La 100 metri de la drum am fost atacat de un porc mistret. Anul asta cred ca e spaima fermierilor, pentru culturi si pentru noi. De teama lor nu mai intram in culturi sa verificam. Am anuntat si la consiliul local, pana nu se intampla ceva, nu se iau masuri. "

Satenii spun ca in ultimii ani mistretii s-au inmultit considerabil si ca animalele ies din padure in cautarea hranei. Pierderile pe care le suporta an de an fermierii sunt considerabile.

Localnic: "Uite, cum sunt eu singur pe deal, poate sa ma atace. Nu sunt in siguranta. Daca sunt pe drum sau in balta, daca tip nu ma aude nimeni. Ma gaseste mort pe deal. Sunt periculosi, mai ales cu purcei mici."

Florinel Turcanu, viceprimar comuna Rosiesti: "Ti-e frica sa mergi pe camp. Eu ca barbat mi-ar fi frica sa intru aici, sa vad cultura. Trebuie ceva facut la nivel judetean, national. Sunt fermieri care au intors sute de hectare. "

Reprezentantii primariei spun ca vor cere ajutor celor de la Asociatia Judeteana a Vanatorilor si de la Directia Silvica.
 


VIDEO PROTVPLUS.RO