A ajuns la spital cu stare de rau, dar a fost lasat sa plece si a doua zi a murit. Caz de malpraxis reclamat in Vaslui

Dată publicare: 20-06-2017 16:57
Dată actualizare: 23-06-2017 07:16


Familia unui barbat de 62 de ani din localitatea Riscani, judetul Vaslui, ii acuza de malpraxis pe medicii de la spitalul din Barlad, care l-au consultat doua zile la rand, dar nu si-au dat seama ca omul suferise un atac cerebral.

Barbatul a ajuns miercuri la spital insa doctorii, dupa investigatii, l-au lasat sa plece acasa. A doua zi omul a intrat in coma, iar cei din Barlad au intarziat fatal, spun rudele, transferul catre spitalul din Iasi. Ajuns intr-un final acolo, pacientul a murit.

Rudele barbatului spun ca la un moment dat acestuia i s-a facut rau, asa ca fiul sau l-a urcat in masina si l-a dus la Spitalul din Barlad. Dupa cateva ore de examinari, medicii i-au spus fiului ca tatal lui nu are nimic si ca acesta a semnat pe proprie raspundere ca nu va ramane internat. Acest amanunt l-a intrigat pe fiul barbatului care si-a dus totusi tatal acasa.

Ciprian Tamas, fiul barbatului: "I-au facut un tomograf la cap si erau bucurosi ca nu are nimic la cap. Seara la ora 18 mi-au spus ca tata a semnat ca refuza internarea. I-am spus ca nu spune tata daca ramane sau nu. Dvs sunteti medici, stiti sa cititi."

A doua zi insa starea barbatului s-a inrautatit asa ca el s-a dus singur la medicul de familie care si-a dat seama ca suferise un atac cerebral si a anuntat de urgenta familia.

Din pacate omul a intrat in coma in drum spre spitalul din Barlad. Aici familia a cerut transferul de urgenta la Iasi, insa medicii le-ar fi spus ca nu e nevoie. A durat 6 ore pana cand barbatul a ajuns la clinica de neurochirurgie.

Cezarina Tamas, sotia barbatului: "Exact cum ar fi un animal. L-a trimsi din spital in spital, fara sa faca nimic. S-a intarziat, de la ora 2 la ora 9."

Ciprian Tamas, fiul barbatului: "Am vorbit la Iasi, ma asteptau la Iasi. De la ora 16 am intampinat greutati sa fac transferul. Spuneau ca tot asta fac si cei de la Iasi, macar sa recunoasca ca nu stiu sa citeasca si plecam mai departe."

A doua zi insa barbatul a murit. Familia ii acuza pe medicii din Barlad ca au intarziat transferul pana cand a fost prea tarziu.

La randul lor medicii spun ca ca pacientul ar fi fost de vina pentru ca nu a dorit sa fie internat.

Adrian Ghirghiu, purtator de Cuvant Spitalul Barlad: "Pacientul a ajuns la spital cu furnicaturi in membre si a fost externat dupa consult. Nnu poate fi vorba de un malpraxis ca el a plecat benevol si medicii nu au apucat sa ii faca nicio procedura."

Familia barbatului este decis sa actioneze medicii implicati in judecata.

Miercuri familia va depune o plangere si la Colegiul medicilor.


VIDEO PROTVPLUS.RO