Palma data autoritatilor. Cum au reusit satenii din Negoiesti sa isi faca singuri sosea de centura

12-05-2013 18:56

Pare greu de crezut, dar si in Romania se construiesc drumuri in timp record, cu bani putini. Un exemplu vine astazi dintr-un sat de langa Ploiesti, unde localnicii au pus mana de la mana si si-au facut sosea de centura.

In doua luni treaba era gata, iar nota de plata a fost de 1,2 milioane de lei. O firma de Portugalia s-a ocupat de lucrari insa, din pacate, deja amprenta romaneasca s-a vazut. Pana la inaugurarea drumului, capacele canalelor au si disparut.

Negoiesti este un sat din bogata comuna Brazi. Asa ca oamenii si-au permis sa investeasca intr-un drum care sa le ocoleasca localitatea. Este vorba despre o sosea pe care vor circula camioanele de mare tonaj ce faceau ca locuintele oamenilor sa se cutremure.

Marin Nica, localnic: "Din cauza zdruncinaturilor a inceput sa cada toate astea, de exemplu, tencuiala, iar tavanele au crapat".

1, 2 milioane de lei au costat cei aproape 750 de metri de asfalt. Drumul are si trotuare, si benzi speciale pentru biciclisti.

Constantin Gheorghe, localnic: "Merge perfect, eu i-am facut proba cu masina asta a mea, cu bicicleta".

Conform proiectului, centura Negoiestiului urma sa coste 1,8 milioane de lei. Edilii au ramas masca cand au aflat ca in final au de platit mai putin, si nu mai mult, asa cum se intampla de obicei.

Radu Leonas, primar Brazi: "Constructorul care a oferit cel mai bun pret si, bineinteles, si documentatia tehnico -economica pentru a efectua si lucrarea de calitate si s-a ajuns la acest pret. Constructorul a adus chiar si personal din Portugalia".

Dar cum o minune nu tine mai mult de trei zile, edilii s-au trezit ca trebuie sa scoata alti bani din visteria comunei, pentru ca duminica, in ziua inaugurarii, totul sa arate impecabil. Hotii de fier vechi au furat toate cele 23 capace de canal. 

Soseaua de centura a Negoiestiului face legatura intre doua drumuri judetene tranzitate zilnic de sute de camioane.


VIDEO PROTVPLUS.RO