Ministrul Sanatatii anunta "Pachetul medicamentul". Nicolaescu vrea sa opreasca exporturile paralele

×
Codul embed a fost copiat

Ministrul Sanatatii, Eugen Nicolaescu, a anuntat, marti, ca pana la jumatatea anului ar putea fi realizat un nou pachet care va include tot ce inseamna medicament, respectiv decontari, preturi, liste.

Profit in dauna bolnavilor de cancer. Farmacii acuzate ca revand in strainatate citostaticele

"Speram ca pana la mijlocul acestui an sa avem un sistem nou privind decontarea medicamentelor, privind pretul medicamentelor, listele de medicamente. Toate reprezinta un pachet care este in discutie, in negocieri. Pana atunci am luat aceasta decizie de suspendare temporara a acestor exporturi paralele", a spus ministrul Sanatatii, prezent la lansarea campaniei "De profesie: medic in Romania".

Stocurile de citostatice din spitale si Unifarm, facute publice de Ministerul Sanatatii

Eugen Nicolaescu a precizat ca, dupa ce va fi redactat "pachetul medicamentului", vor fi luate masuri care sa nu mai puna bolnavii in situatia de a nu mai gasi anumite medicamente.

Citește și
Coplata
Cum va functiona coplata "intre 5 si 10 lei". Masura va fi impusa de la 1 aprilie in toate spitalele
„Păpușa de fier a lui Putin” explică propaganda Kremlinului: „Nu contează ce se întâmplă cu adevărat”

"Dupa aceea, prin masuri economice, prin masuri medicale, masuri administrative vom avea garantia ca medicamentele necesare pentru principalele patologii, pentru principalele programe nationale, pentru care viata omului este in pericol sa nu mai lipseasca. Speram ca putem sa punem in aplicare aceste noi strategii care sa ne duca la acel obiectiv", a mai spus Nicolaescu.

Ministrul Sanatatii a aratat ca 28 de medicamente pentru cancer si leucemie sunt monitorizate temporar, pentru a evita riscul aparitiei unor disfunctionalitati in aprovizionarea farmaciilor si spitalelor cu aceste produse.

"Aceste 28 de medicamente ar putea avea disfunctionalitati in aprovizionare si noi le consideram medicamente cu risc de a fi in anumite perioade deficitare si de accea le monitorizam", a spus ministrul Sanatatii.

Ministrul Sanatatii, Eugen Nicolaescu, a semnat luni un ordin de suspendare, pana la sfarsitul anului, a exportului paralel pentru toate medicamentele oncologice care sunt monitorizate si care pot fi gasite pe site-ul Ministerului Sanatatii.

Decizia vine dupa ce, potrivit ministrului, o farmacie din Ploiesti ar fi cumparat de la Compania Nationala Unifarm trei medicamente pentru cancer, pe care ulterior le-ar fi exportat.

Ministrul Sanatatii a mai spus ca, incepand din octombrie 2012 si pana in ianuarie 2013, au fost livrate de catre Unifarm trei medicamente oncologice, Alkeran, Leukeran si Purinethol, esentiale in tratamentul pacientilor bolnavi de cancer catre reteaua de spitale si farmacii, cu prioritate in unitatile spitalicesti care au comandat aceste produse.

Consiliul Investitorilor Straini (FIC), prin Grupul de Lucru pe Sanatate, cu sprijinul Ministerului Sanatatii, au lansat marti campania "De profesie: medic in Romania"(www.deprofesiemedic.ro), sub sloganul "Toti pentru medici, medici pentru toti". Initiativa isi propune sa contribuie la solutionarea uneia dintre cele mai stringente probleme ale sistemului de sanatate din Romania - exodul personalului medical din tara, care afecteaza starea de sanatate a romanilor pe termen lung si are consecinte severe asupra economiei nationale.

Articol recomandat de sport.ro
Luptător MMA, suspendat pe viață și bătut de fani, după ce a atacat o fată de ring | VIDEO
Luptător MMA, suspendat pe viață și bătut de fani, după ce a atacat o fată de ring | VIDEO
Citește și...
Un director de la
Un director de la "privat" i-a pus mocheta noua. Cum a fost sponsorizat ministrul Sanatatii

Eugen Nicolaescu, ministrul Sanatatii, a recunoscut ca directorul unui spital particular i-a renovat si mobilat sala de sedinte, cu titlu de sponsorizare.

Cum va functiona coplata
Cum va functiona coplata "intre 5 si 10 lei". Masura va fi impusa de la 1 aprilie in toate spitalele

Fara nici o pacaleala, de la 1 aprilie toti pacientii din Romania vor plati la externarea din spital intre 5 si 10 lei. Dupa ani de dezbateri, ministerul Sanatatii a anuntat ca va introduce coplata in sistemul de sanatate, spre supararea pacientilor.

Reforma din sanatate ar putea imparti Romania in opt regiuni.
Reforma din sanatate ar putea imparti Romania in opt regiuni. "Pacientii nu vor avea de suferit"

Prin proiectul de lege pus in dezbatere de ministrul Eugen Nicolaescu, judetele pierd casele de asigurari de sanatate si directiile de sanatate publica, dar si 500 de angajati, potrivit sindicatelor.

Recomandări
Ce ar fi cerut vehement Cătălin Cîrstoiu în ședința coaliției care l-a „descalificat” din cursă. Informații din culise
Ce ar fi cerut vehement Cătălin Cîrstoiu în ședința coaliției care l-a „descalificat” din cursă. Informații din culise

După 15 ore de discuții, liderii PNL și PSD au renunțat la candidatul comun Cătălin Cîrstoiu pentru Primăria Generală a Capitalei. Cătălin Cîrstoiu nu a vrut să renunțe, ba chiar ar fi cerut și garanții.

Israelul a bombardat din nou Fâșia Gaza, într-unul dintre cele mai puternice atacuri
Israelul a bombardat din nou Fâșia Gaza, într-unul dintre cele mai puternice atacuri

Israelul a bombardat în timpul nopţii de luni spre marți nordul Fâşiei Gaza, într-unul unul dintre cele mai puternice atacuri din ultimele săptămâni.

Prima reacție a lui Nicușor Dan, după ce a aflat de Firea: ”Într-o societate normală .. nu ar mai trebui să deschidă gura”
Prima reacție a lui Nicușor Dan, după ce a aflat de Firea: ”Într-o societate normală .. nu ar mai trebui să deschidă gura”

Primarul general Nicuşor Dan este de părere că bătălia electorală pentru câștigarea Primăriei Capitalei în 2024 se va da între el şi Cristian Popescu Piedone.