Ministrul Muncii, revoltat că pensionarii stau umili la geamul funcționarului. Ce se va schimba


Ultimul update: Vineri 17 Ianuarie 2020 21:12
Data publicarii: Vineri 17 Ianuarie 2020 19:54
Categorie: Stiri Sociale

În mai puțin de două săptămâni, vârstnicii din București vor sta la aceeași masă cu funcționarii publici.

Actualele ghișee din casele de pensii ar urma să fie modernizate și, în locul pereților despărțitori, vor fi așezate mese și scaune.

Decizia a fost luată de Violeta Alexandru, printr-un ordin de ministru, care promite că va extinde măsura în toată țara. De ce? Pentru că, spune responsabilă de la Muncă, nu mai vrea ca bunicii să stea în picioare, cu capul plecat, în fața angajaților publici, protejați de geamuri.

Teoretic, nu vom mai vedea oameni gârboviți peste pervazul geamului despărțitor. Ministrul Muncii a cerut caselor de pensii locale din București să-și dărâme pereții care stau între funcționarul public și pensionar.

Florin Călărașu, șef serviciu Relații cu Publicul Casa de Pensii: "Vom implementa în cel mai scurt timp posibil, astfel încât noua situație să fie una adecvată pentru funcționari și una confortabilă pentru cetățean.”

Potrivit ordinului de ministru semnat de Violeta Alexandru, reorganizarea ghișeelor din casele de pensii ar trebui făcută până la sfârșitul lunii ianuarie.

"Modificările nu țin de noi", susțin reprezentanții Casei de Pensii.

Măsura vine după o vizită a ministrului Muncii la Casă de Pensii, în urma căreia Violeta Alexandru s-a declarat revoltată de faptul că pensionarii stau umili peste geamul funcționarului public.

Femeie: "În loc să vorbești ca de la egal la egal, zici că ai venit să ceri nu știu ce de la el. Mare mi-ar fi mirarea să văd zidurile astea dărâmate".

După București, ministrul Muncii promite că va extinde această măsură în toată țara.

 

Anunțul făcut de Poșta Română. Ce trebuie să știe pensionarii care nu au fost găsiți acasă
Pensionarii vor lua pensiile mai târziu în luna ianuarie. Explicaţia oficială
Ministrul Muncii, despre vârsta de pensionare:
VIDEO PROTVPLUS.RO