Greva de la CFR a luat sfârșit. Anunțul sindicaliștilor pentru călători


Ultimul update: Joi 16 Ianuarie 2020 15:16
Data publicarii: Joi 16 Ianuarie 2020 13:29
Categorie: Stiri Sociale

O grevă care are loc de 3 zile la o societate care aparține de CFR Călători creează probleme pe calea ferată din România. 18 trenuri au fost anulate după ce locomotivele nu au putut pleca din depou.

 

Este vorba despre o grevă de protest a angajaților SCRL Brașov, care are sedii în 8 localități din țară și care repară locomotivele de la CFR Călători.

Cei 1500 de angajați erau nemulțumiți de faptul că nu a fost semnat un contract de mentenanță între societate și CFR Călători.

Ei se tem că vor rămâne fără locuri de muncă, pentru că societatea lor are grave probleme financiare, fiind în insolvență. Din păcate, cei care au de suferit sunt pasagerii. Aceștia au aflat abia în momentul în care au ajuns în gări că 18 trenuri au fost anulate. Este vorba despre trenurile Regio din Buzău, Galați și Brașov, care au fost anulate, spun sindicaliștii, pentru că au expirat reviziile obligatorii ale locomotivelor.

Joi dimineață a fost organizată o ședință de urgență la Ministerul Transporturilor, iar după această ședință a fot semnat și contractul de mentenanță, astfel că sindicaliștii au anunțat că renunță la grevă.

"Începând cu ora 12:00, s-a reluat activitatea de reparaţii din SCRL în toate secţiile. Contractul de mentenanţă a fost semnat. Traficul ar trebui să se normalizeze în cursul zilei de astăzi (joi, n.r.). Nu vor fi probleme, toate locomotivele care sunt în secţii vor fi reparate, ca să nu fie probleme pe partea de asigurare de material rulant de tracţiune", a precizat directorul Societăţii Comerciale Reparaţii Locomotive, Cristian Coconaşu, potrivit Agerpres.

La rândul său, prim-vicepreşedintele Sindicatului Naţional Solidaritatea 2012, Ionel Savin, a confirmat că angajaţii SCRL au încetat greva, după ce compania CFR Călători a semnat contractul de mentenanţă cu SCRL.

"S-a semnat contractul de mentenanţă cu CFR Călători, iar începând cu ora 12:00 s-a reluat lucrul în toate secţiile SCRL", a precizat, pentru AGERPRES, prim vicepreşedintele Sindicatului Naţional Solidaritatea 2012.

 

 

Tags: cfr, greva, calatori,

CFR încearcă să mai reducă din traficul de pe DN1. Ofertă la biletele de tren
Bilete de tren Bucureşti-Braşov cu doar 16 lei. Anunţul făcut de CFR
CFR Călători, investigată de DNA pentru că a vrut să cumpere 7 automotoare de la Electroputere Pașcani
VIDEO PROTVPLUS.RO