Mii de geamantane cu pantofi, confiscate de la chinezi. Cum ajungea plasticul de la cabluri electrice in incaltaminte

Ultima actualizare: 01-08-2014 07:12

Nimic nu se pierde, totul se transforma! Fix pe acest principiu, patronii chinezi ai unei fabrici ilegale de incaltaminte faceau talpi de incaltaminte din plasticul folosit pentru cablurile electrice.

Politistii le-au facut marti o surpriza si au descins la fata locului. Au confiscat 5 mii de geamantate si 100 de mii de perechi de pantofi. Proprietarii au fost dusi la audieri si sunt cercetati pentru evaziune fiscala. Prejudiciul adus statului roman se apropie de un milion de lei.

Comuna Pantelimon, marti dimineata. Anchetatorii din Ilfov fac perchezitii la o fabrica de incaltminte despre care au informatii ca ar functiona ilegal.

Au gasit in hale papuci si geamantane care se produceau chiar acolo. Politistii sustin ca marfurile erau confectionate din plasticul folosit la izolarea firelor electrice. Produsele erau vandute apoi in marile centre comerciale de la marginea capitalei.

Anchetatorii trebuie sa lamureasca acum de unde provin tonele de cabluri. Asiaticul care i-a intampinat nu a putut sa le dea amanunte pentru ca nu vorbeste romaneste. Cetateanul chinez a fost audiat cu translator si asa s-a aflat ca sta ilegal in Romania. El urmeaza sa fie expulzat iar afacerea lui va fi, cel mai probabil, inchisa.

Roxana Vasile, purtator de cuvant Inspectoratul Judetean de Politie Ilfov:La fata locului au fost indisponibilizate in vederea confiscarii peste 5 mii de geamantane si 100 de mii de perechi de pantofi.

Aceasta este una din multele hale in care cetatenii chinezi dezvolta mici afaceri. Acum doi ani, in comuna Mogosoaia, a ars din temelii o alta fabrica de incaltaminte. Focul lasat nesupravegheat in incinta a produs atunci un dezastru.
 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO