Dupa ce a vazut moartea cu ochii, un roman a vandut tot ce avea in SUA, s-a intors acasa si are grija de copiii sarmani

Ultima actualizare: 31-07-2014 07:08

 Un maramuresean plecat in urma cu mai bine de 30 de ani in America s-a intors in tara si ne da o adevarata lectie de viata. A vandut tot ce avea pe taramul fagaduintei si a venit in satul natal, impreuna cu sotia, pentru a-i ajuta pe cei sarmani.

Au ridicat si un adapost, unde americani si spanioli vin si ii invata pe copiii amarati sa citeasca, sa scrie si sa vorbeasca engleza. Iar sotia lui, care a fost asistenta medicala in America, ii doftoriceste pe locuitorii micului sat din Maramures.

Achim s-a nascut in Maramures, dar a trait 34 de ani in America, unde si-a intemeiat o familie. Insa dupa ce a vazut moartea cu ochii, prioritatea lui in viata a devenit ajutorarea celor sarmani.

"A fost un moment in viata mea care mi-a schimbat directia si asta a fost cand m-am prabusit cu un avion in '99, mi-am pierdut si un baiat inainte cu 3 luni de a ma prabusi cu avionul. In momentul in care ardeam in avion am facut o promisiune ca o sa-l slujesc pe El si o sa ii ajut pe cei care au nevoie", spune Achim.

Asa ca in urma cu aproape cinci ani a renuntat sa fie scafandru si paramedic. S-a intors in Fanate, satul natal din Maramures, unde a construit un adapost.

De atunci, a ajutat sute de oameni sarmani, pe care i-a imbracat si le-a dat o masa calda. Iar cei bolnavi au fost ingrijiti de el si de sotia lui, Brenda.

"Ne-am gandit ce-o sa facem cu restul vietii si voiam sa facem ceva important. N-am mai intalnit oameni care, chiar daca au putin, sunt dispusi sa daruiasca. Sunt minunati. Am vointa, pentru ca poate sunt unde trebuie sa fiu", spune Brenda.

Brenda a lucrat mai bine de 30 de ani in domeniul medical, iar acum ii ingrijeste pe localnicii care au nevoie de ajutorul ei.

Cei doi soti sunt ajutati si de o organizatie din Statele Unite, care le trimite mancare si haine pentru nevoiasi.

Achim si Brenda au renovat si 12 apartamente in Ocna Sugatag, pentru orfanii de care sistemul de stat nu se mai ocupa dupa ce implinesc 18 ani.

Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO