Mii de catolici, în pelerinaj la Cacica. ”Singura ocazie în care simți cu adevărat că trăieşti”

15-08-2018 16:48


Mii de credincioşi catolici s-au adunat miercuri la Cacica, în judeţul Suceava, la Sanctuarul Naţional Marian, pentru sărbătoarea Adormirii Maicii Domnului.

Credincioşii au venit cu evlavie, inclusiv din Ucraina, Polonia, Austria şi Ungaria. Este cel mai mare pelerinaj catolic din Moldova.

La sanctuarul de la Cacica, la ora 6 a dimineţii a început liturghia greco-catolică. Apoi, slujba s-a oficiat şi în limbile ungară, polonă şi germană. Înainte de prânz a început Sfânta Liturghie pontificală a hramului bazilicii.

O femeie din judeţul Neamţ vine împreună cu copiii şi fraţii aproape în fiecare an la sărbătoarea Bazilicii de la Cacica.

E o tradiţie de familie şi încercăm să nu ratăm această sărbătoare. Venind aici, simţi spiritul credinţei. Ar fi singura ocazie în care simți cu adevărat că trăieşti”, spune Elisabeta Neculai.

Pelerin: - Maică Sfântă este tot timpul lângă noi. Am venit pentru Maica Sfântă care se roagă pentru noi.

Reporter: - Pentru cine vă rugaţi?

Pelerin: - Pentru copii. Uitaţi că mă înfioară.

Reporter: - Veniţi în fiecare an?

Pelerin: - Nu. E a doua oară.

Avem o linişte interioară. Ne rugăm pentru sănătate, familie, copii şi pentru cei din jur”, spune o femeie.

Sute de tineri voluntari din toată ţara au ajutat la desfăşurarea slujbelor în limblile polonă, germană şi romană, în bune condiţii.

Biserica Sanctuarului Marian de la Cacica a fost găsită în ruine de către câţiva preoţi misionari, în 1902. Sanctuarul a fost reconstruit în stil neogotic şi are o înălţime de 30 de metri.

În 1997 a fost declarat sanctuar naţional, iar în anul 2000 i s-a conferit titlul de Basilica Minor de către Papa Ioan Paul al II-lea. De atunci a devenit loc de pelerinaj internaţional.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicatia Stirile ProTV pentru telefoane Android si iPhone!

VIDEO PROTVPLUS.RO