"Mici si bere, va rog!" Comanda pe care au auzit-o toti chelnarii din tara
Cum sa treaca 1 Mai fara sa mananci cativa mici si sa sorbi o bere rece?! Romanii care nu au reusit sa iasa la iarba verde au umplut pana la refuz restaurantele si terasele.
Berea a curs in valuri, iar micii s-au consumat cu tonele. Daca nu mananci un mititel de 1 Mai parca nu simti ca traiesti, s-au destainuit unii dintre cheflii.
Mii de bucuresteni s-au strans parca dupa miros in jurul gratarelor. Au stat si peste 20 de minute la coada pentru deliciosul mititel. Si nu de foame, spun ei. Mai mult de dragul traditiei.
Vanzatorii n-au stat o clipita. Au aruncat incontinuu mititeii pe gratar, sub privirile celor care parca nu mai ajungeau odata in fata. Fiecare comerciant, cu secretul lui.
Mititei s-au mancat cu miile si in restaurantele cu pretentii. Unii dintre bucatari se lauda ca nicaieri nu gasesti ca ai lor. Si asta pentru ca, spun ei, respecta o reteta veche de peste 100 de ani.
"Micul este preparat din trei feluri de carne: vita, porc si oaie, nelipsita zeama de oase care ii da o anumita concentratie micului", spune Stefan Dumitrescu, bucatar sef.
In plus, se adauga tot felul de mirodenii cum ar fi piper, cimbru uscat, coriandru, chimion turcesc, anason stelat, dupa care carnea se lasa 24 de ore la macerat.
Nici in Timisoara chelnerii n-au avut timp sa respire.
Poate mai mult ca in alte zile, unii au cautat sa guste vestitii mici de Dedulesti. Dealul Negru, pentru un reper exact. Asa ca au facut efortul de a veni de la zeci de kilometri distanta.
Cititi si:
Romanul Matrix vs. un pusti de 12 ani. Cine castiga Britain's Got Talent?
Inna, provocatoare in revistele pentru barbati. Vezi FOTO