Mesajul unui protest inedit al clujenilor, dupa ce primaria a taiat castanii batrani: "Clujenii de bun simt iti cer scuze"

Dată publicare: 18-05-2016 13:10
Dată actualizare: 21-05-2016 07:25


"Domnule castan, clujenii de bun simt iti cer scuze" - este mesajul unui protest inedit al locuitorilor din Cluj, dupa ce municipalitatea a taiat peste noapte sapte castani vechi de zeci de ani din zona Catedralei Ortodoxe.

Oamenii au aprins chiar si lumanari langa trunchiurile retezate. Reprezentantii primariei sustin ca arborii erau bolnavi si ca vor planta altii in locul lor.

Primaria Cluj a decis sa fie taiati falnicii castani plantati in zona Catedralei Ortodoxe in urma cu mai bine de 30 de ani. Reactiile nu au intarziat sa apara, mai ales pe Facebook, unde oamenii au postat fotografii si comentarii dure, in care criticau decizia municipalitatii.

Reprezentantii primariei sustin insa ca arborii reprezentau un pericol.

Oana Buzatu, purtator de cuvant Primaria Municipiului Cluj-Napoca: "Copacii erau afectati de un parazit si de o ciuperca. Ei au fost identificati si diagnosticati de catre specialist, s-a facut o corespondenta scrisa cu autoritatile de mediu si recomandarea acestora a fost taierea acestor copaci cu plantarea in echivalent a altora."

Adrian Dohotaru, activist de mediu: "Chiar daca unii copaci erau bolnavi, ei puteau fi tratati din timp si doi: chiar daca unii erau bolnavi si trebuiau taiati trebuiau puse niste panouri aici in care sa se zica cum sunt facute aceste lucrari, cu ce copaci sunt inlocuiti."

Primaria a mai avut asemenea actiuni si pe alte bulevarde modernizate din Cluj. Municipalitatea are in prezent un contract cu o firma de constructii care a plantat sute de arbori in oras, cu preturi care ajung pana la 2500 de lei bucata.

Tags: proteste, castani, cluj,


VIDEO PROTVPLUS.RO