Mesajul unui medic pentru Arafat: ”Şcolile?! Închise clar! Pârtiile?! Deschise şi arhipline!”

Dată publicare: 17-03-2021 16:04
Dată actualizare: 17-03-2021 16:13


Raed Arafat

Un medic pneumolog la Spitalul Militar Galaţi, Sorin Bivolaru, îl critică pe secretarul de stat Raed Arafat pentru restricţiile impuse în contextul pandemiei de Covid-19.

 

Medicul l-a criticat pe secretaqrul de stat pentru faptul că, în timp ce școlile sau teatrele sunt închise, lumea se înghesuie în mall-uri sau pe pârtiile de la munte.

El îi recomandă lui Arafat să găsească o soluţie de limitare a răspândirii virusului în interiorul firmelor și instituţiilor.

Bună seara Dl. Arafat! Ce faceţi? Sunteţi bine? Bine suntem şi noi! Slavă Domnului! Pandemia cum merge? Vă zic eu. E bine, bine! Chiar foarte bine! 6118 cazuri astăzi! Şcolile?! Închise clar! Mall-urile?! Deschise şi PLINE! Teatrele?! Închise! Pârtiile?! Deschise şi arhipline! Se apropie Paştele! Ştiţi?! O să restrângeţi iarăşi dreptul oamenilor la religie?! Dar mall-urile, tot deschise? Şcolile tot închise? Dumneavoastră aveţi senzaţia că limitarea ieşiri din casă între 22 şi 5 dimineaţa contribuie cu ceva la stoparea răspândirii virusului? Răspunsul e NU!”, a scis marţi seară pe Facebook medicul Sorin Bivolaru, potrivit News.ro.

El îl acuză pe şeful DSU că şi-a ”făcut damblaua” impunând măsurarea temperaturii la intrarea în magazine, firme, instituţii, nefiind identificat niciun caz.

”Aţi recomandat lucrul în ture. Hmmm... Aţi verificat să vedeţi câte instituţii publice sau private practică chestia asta? NU! Iar mulţi dintre cei care o practică, au redus salariile angajaţilor sau le-au făcut contracte pe jumătate de normă. Credeţi că dacă oamenii bagă mai puţini bani în buzunar, nu se mai îmbolnăvesc de COVID19? În loc să vă prostiţi cu restricţii aproape inutile, mai bine aţi găsi o soluţie de limitare a răspândirii virusului în interiorul firmelor, instituţiilor, etc. Multe firme au oameni pozitivi, care continuă să vină la muncă. Angajaţilor li se interzice să declare la DSP sau să se testeze, că să nu le sisteze activitatea. Ce ziceţi, găsim o soluţie? Mai valabilă treaba aia cu ”zădărnicirea combaterii bolilor” sau fugărim oamenii noaptea pe străzi, în timp ce infractorii îşi fac treburile liniştiţi..”, mai scrie medicul.

”Ar mai fi câte una alta de zis, dar na... nu citiţi dumneavoastră pe aici. Apropo, sunt medic pneumolog, la Spitalul Militar din Galaţi, în caz că aveţi întrebări despre măsuri eficiente de limitare a răspândirii virusului SARS COV2”, este mesajul lui Sorin Bivolaru pentru Raed Arafat.

 

Sursa: News.ro


VIDEO PROTVPLUS.RO