Mesajul ambasadorilor la Gala UNICEF din Romania: "Traim intr-o tara cu 12.000 de cazuri de violenta pe an"


Ultimul update: Luni 24 Noiembrie 2014 07:02
Data publicarii: Vineri 21 Noiembrie 2014 08:32
Categorie: Stiri Sociale

Cine e tentat sa spuna ca "bataia e rupta din Rai" ar trebui sa faca un pas inapoi si sa constientizeze ca vorbele grele si educatia facuta cu palma pot marca un copil pe viata.

Acesta e mesajul pe care ambasadorii Unicef il transmit tuturor in incercarea de a-i proteja pe cei mici.  La o gala plina de eleganta - ce a avut loc joi seara in Bucuresti - organizatorii au scos la licitatie 9 papusi - majoritatea lucrate de designeri celebri. Iar toate fondurile obtinute vor fi folosite in campania ce promoveaza o copilarie fericita, fara violenta in familie.

Marita, o papusa din panza, creata de o fetita din Pitesti, e singura fara semnatura celebra. A fost prima scoasa la licitatie, iar lupta pentru ea a fost acerba. "Copilul merita sa aibe sprijin, caldura, sa simta acest lucru din partea parintiilor, a lumii care il inconjoara din partea tuturor. Si UNICEF face acest lucru" a marturisit Gheorghe Hagi.

In scurt timp au fost adjudecate si celelalte opt papusi, realizate de disigneri celebri. Toate fondurile stranse vor fi folosite pentru a ajuta in continuare copiii care cad victime abuzului si violentei in familie.

Gala a fost gazduita de Andreea Marin, Ambasador al Bunavointei pentru UNICEF Romania. "Mesajul este clar. Putem face multe si in Romania asa cum se intampla si in alte tari civilizate ale lumii pentru a anula acest fenomen al violentei in familie. Din pacate traim intr-o tara in care inregistram anual 12 mii de cazuri de violenta", a explicat ea.

"Am avut o copliarie fericita si mi-as dori ca oamenii din Romania sa lupte iar copiii romani sa aiba o copilarie cat se poate de fericita" a declarat Smiley. Gala Unicef si Licitatia Papusilor au marcat joi si Ziua Internationala a Drepturilor Copiilor.

Tags: unicef, copii, gala,

Recesiunea a rapit copiilor romani 4 ani din viata. Exemplul lui Adrian, adolescentul care si-a vazut viitorul furat de criza
12.000 de copii din Romania abuzati sau exploatati de parinti, in 2013. Semnalul de alarma tras de UNICEF
VIDEO PROTVPLUS.RO