Mesajele de Paste, de la felicitari virtuale amuzante, la SMS-uri de criza


Ultimul update: Sambata 17 Martie 2012 23:49
Data publicarii: Luni 20 Aprilie 2009 00:00
Categorie: Stiri Sociale

Minivacanta romanilor de Paste le-a adus unora un profit serios. Si nu vorbim despre patronii de pensiuni, ci despre cei care detin site-uri cu felicitari virtuale.

 

Fata de o zi obisnuita din timpul anului, numarului romanilor care au trimis animatii prin posta electronica a crescut de zece ori. Iar asta se traduce prin cateva mii de euro castigati in cateva zile de proprietarii paginilor de internet.

Iepurasul latino sau cel afro, cainele deghizat in rozatoare sau ouale colorate din care ies, culmea, tot iepurasi. Sunt doar cateva dintre ideile prin care romanii au fost ademeniti sa trimita o felicitare virtuala.

Plus ca nu te costa nimic. Banii pe acest serviciu vin din reclame. Cel care detine un site cu felicitari cere bani firmei care vrea sa fie promovata online, in functie de traficul de pe pagina lui de internet. Adica in functie de numarul de vizitatori de pe site. Cu cat sunt mai multi, cu atat pretul publicitatii e mai mare.

Apropo de bani, anul acesta SMS-urile trimise parca au fost si ele desprinse din serialul crizei economice: "Anul acesta nu mai exista sponsorizari, asa ca iti aduc doar urari de fericire, sanatate, veselie si multa iubire. Semnat: Iepurasul!"

Cunoscute va suna probabil si glumitele de genul "Ce face un cal intr-un lan de canepa? Paste Fericit!". Oricat de amuzante vi se par insa unele mesaje, aflati ca multi dintre romani nu dau doi bani pe SMS-urile care nu le sunt direct adresate.

Operatorii de telefonie mobila nu au centralizat inca numarul de SMS-uri schimbate de romani in acesta perioada. Dar ca sa va faceti o idee despre ce inseamna "au inrosit liniile", aflati ca anul trecut de Paste s-au trimis aproximativ 50 de milioane de mesaje scrise si s-au dat peste 100 de milioane de apeluri.

Mii de bucuresteni au cerut ajutorul ambulantei in primele zile de Paste
Gata cu distractia de Paste! Incepe cosmarul! Aglomeratie pe DN1!
Cumpatarea nu a fost deloc in meniul romanilor de Paste!
VIDEO PROTVPLUS.RO