Masterchef Catalin, retete si mituri despre friptura de miel. "De ce sa bati mielul? Ce-ai cu el?"

Autor: Stirileprotv.ro
Ultimul update: Sambata 20 Octombrie 2012 21:01
Data publicarii: Vineri 13 Aprilie 2012 20:03
Categorie: Social

Prima va iesi rumena, crocanta si bine aromata, doar ca se adreseaza celor care n-au griji cu silueta. A doua e insa usoara, fara grasimi si, mai ales, incredibil de simpla - pe langa miel, veti pune doar apa si sare.

 

Intai punem deoparte o pulpa din spate si doua tambale, adica zona de coaste, cu tot cu cotlete. Apoi demontam un mit. Vinul si mielul stau alaturi ... doar pe masa. Marinarea, spune maestrul, e un moft.

"Mielul asta e fraged. Aici nu merge cu fragezit, cu batut. Ce-ai cu el, de ce sa-l bati? Bati unu mai batran"

Catalin Scarlatescu a pregatit un balsam parfumat pentru carnea din tava. Usturoi zdrobit, piper proaspat pisat, frunze de cimbru si crengute de rozmarin verde.

"In afara de uleiul de masline, pe care l-am adoptat noi foarte bine in tara asta, n-am pus alte ingrediente mai spectaculoase"

Spectaculos este insa modul in care se inveleste friptura- un rand de folie speciala de plastic si doua de aluminiu.

Abia dupa doua ore de sauna, fripturile sunt descoperite. Si prind, pe langa mirosuri imbatatoare, nuante de caramel. Catalin testeaza cu insistenta produsul finit.

"Prima data, trebuie sa vad eu. Daca nu e bun, inventez altceva"

E bun, dar tot ii cerem sa vina cu o varianta "light". Gospodinele vor gust, dar nu si kilograme in plus.

Ingrediente: pulpa din spate, sare, apa si multa rabdare. "Daca ai curajul sa-l incerci, intre 4 si 5 ore" spune Catalin.

Daca renuntam la felia de paine unsa cu usturoi calit in ulei, scapam cu 300 de kalorii pe portie.

In fine, cheful de la Howard Johnson admite ca stie sa prezinte friptura la masa si intr-o varianta terta, schimbandu-i textura si aspectul: o noua fita a bucatariei de lux, stilul molecular.

Cum ar arata friptura de miel, in varianta moleculara? "O bila calda, un fel de jeleu".

 

Cum sa faci o ciorba de miel ca un adevarat MasterChef. Reteta juratului Catalin Scarlatescu
Cum sa faci o ciorba de miel ca un adevarat MasterChef. Reteta juratului Catalin Scarlatescu
VIDEO PROTVPLUS.RO
trotineta
Bucureştenii vor putea închiria trotinete electrice. De ce sunt mai rapide ca maşinile
Imagini greu de privit. Ce au găsit inspectorii ANPC într-un magazin, înainte de Florii
Elevii unei școli din Bacău își câștigă singuri banii necesari pentru un loc de joacă
Ritualul spălării picioarelor, la Catedrala din Alba Iulia: ”Un sentiment foarte pofund"
O asistentă medicală, mama unei fetițe de 8 ani, are nevoie de ajutor. Cum puteți dona
Liste de așteptare pentru cei care vor cozonaci pe masa de Paște. Cu cât se vând
concediu
Concediu suplimentar pentru femeile care apelează la fertilizarea in vitro
Masa de Paște, reguli de respectat la capitolul ”ouă”. Diferențele dintre cele 4 categorii
Concert caritabil pentru copii abandonați, care suferă de boli incurabile
Povestea lui Andrei, un tânăr cu o formă rară de cancer. Cum îl puteți ajuta
Cazul copilului mort în fosa septică se poate repeta oricând la 1.500 de şcoli din ţară
Tânără cu arsuri grave, dusă în Belgia, pentru că în România nu sunt locuri. Apel umanitar