Masterchef Catalin, retete si mituri despre friptura de miel. "De ce sa bati mielul? Ce-ai cu el?"

Ultimul update: Sambata 20 Octombrie 2012 21:01
Data publicarii: Vineri 13 Aprilie 2012 20:03
Categorie: Social

Prima va iesi rumena, crocanta si bine aromata, doar ca se adreseaza celor care n-au griji cu silueta. A doua e insa usoara, fara grasimi si, mai ales, incredibil de simpla - pe langa miel, veti pune doar apa si sare.

 

Intai punem deoparte o pulpa din spate si doua tambale, adica zona de coaste, cu tot cu cotlete. Apoi demontam un mit. Vinul si mielul stau alaturi ... doar pe masa. Marinarea, spune maestrul, e un moft.

"Mielul asta e fraged. Aici nu merge cu fragezit, cu batut. Ce-ai cu el, de ce sa-l bati? Bati unu mai batran"

Catalin Scarlatescu a pregatit un balsam parfumat pentru carnea din tava. Usturoi zdrobit, piper proaspat pisat, frunze de cimbru si crengute de rozmarin verde.

"In afara de uleiul de masline, pe care l-am adoptat noi foarte bine in tara asta, n-am pus alte ingrediente mai spectaculoase"

Cum sa faci un drob ca un adevarat MasterChef. Gateste-l dupa reteta lui Catalin Scarlatescu

Spectaculos este insa modul in care se inveleste friptura- un rand de folie speciala de plastic si doua de aluminiu.

Abia dupa doua ore de sauna, fripturile sunt descoperite. Si prind, pe langa mirosuri imbatatoare, nuante de caramel. Catalin testeaza cu insistenta produsul finit.

"Prima data, trebuie sa vad eu. Daca nu e bun, inventez altceva"

E bun, dar tot ii cerem sa vina cu o varianta "light". Gospodinele vor gust, dar nu si kilograme in plus.

Ingrediente: pulpa din spate, sare, apa si multa rabdare. "Daca ai curajul sa-l incerci, intre 4 si 5 ore" spune Catalin.

Daca renuntam la felia de paine unsa cu usturoi calit in ulei, scapam cu 300 de kalorii pe portie.

In fine, cheful de la Howard Johnson admite ca stie sa prezinte friptura la masa si intr-o varianta terta, schimbandu-i textura si aspectul: o noua fita a bucatariei de lux, stilul molecular.

Cum ar arata friptura de miel, in varianta moleculara? "O bila calda, un fel de jeleu".

 

Cum sa faci o ciorba de miel ca un adevarat MasterChef. Reteta juratului Catalin Scarlatescu

Cum sa faci o ciorba de miel ca un adevarat MasterChef. Reteta juratului Catalin Scarlatescu

bucuresti

Chichița legislativă care le permite proprietarilor de clădiri cu reism seismic să nu le închidă

Profit de pe urma culturilor. Prețurile la care se vând butașii de pomi fructiferi

Braşovul a vrut să intre în Cartea Recordurilor cu cel mai mare lanţ de oameni care citesc

Povestea bărbatului din Prahova care şi-a săpat o locuinţă cu 7 încăperi în stâncă

Competiție de kaiac-canoe pe Valea Mureșului. Zeci de oameni au venit să se bucure de natură

Spații verzi și zone de relaxare, pe malul râurilor care străbat orașele mari din România

bijuterii

Românii cumpără tot mai multe lingouri și monede de colecție. Tendințele în materie de bijuterii

Sezonul nunților de 3 zile în Țara Oașului. Sumele uriașe pe care le cheltuie familiile

Zi splendidă pentru plimbări la munte. Iubitorii de natură au plecat cu ghizi în Făgăraș

Cartea care îi învață pe copii ce să facă în caz de incendiu, lansată de Asociaţia ''Colectiv''

Concedii plătite în străinătate şi abonamente la fitness. Ce vor angajații de la patroni

Studenții vor circula gratuit cu trenul, indiferent de vârstă. Legea, promulgată de Iohannis