Masinile parcate ilegal la Cluj, verificate cu PDA-uri
Noutatile IT si gadgeturile au devenit aliatii de nadejde ai politistilor comunitari din Cluj insarcinati sa rezolve problema parcarilor ilegale.
Agentii au fost echipati cu telefoanele inteligente si imprimantele mobile pentru a-i depista pe soferii indisciplinati.
Investitia a costat municipalitatea 67.000 de lei, dar merita pana la ultimul leut, sunt convinsi edilii.
Alegeri 2024
21:03
Reacția lui Simion după Kievul a dezvăluit de ce nu are voie în Ucraina. Liderul AUR, apel către serviciile secrete
20:15
Document. Motivul pentru care George Simion a fost interzis în Ucraina. Guvernul României a publicat răspunsul Kievului
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
Si asta pentru ca, spun ei, politistii comunitari vor fi mai rapizi la impartit amenzi, iar contestatiile legate de scrisul neinteligibil al politistilor nu vor mai exista datorita imprimarii pe loc a procesului verbal.
In noua dotare standard a politistilor comunitari din Cluj au intrat mai nou cateva accesorii. Au la brau o imprimanta mobila, iar in mana un PDA, adica un telefon mobil mai sofisticat. Agentul care constata ca o masina este parcata ilegal sau nu are tichet de parcare valabil va fotografia autovehiculul si va trimite numarul acestuia de inmatriculare catre baza de date a primariei. Astfel, va putea afla daca proprietarul autoturismului a mai luat amenzi sau daca le-a achitat. La trei amenzi neplatite, masina va fi ridicata.
Procesul-verbal de constatare a contraventiei este scos pe imprimanta mobila, iar apoi este pus, la vedere, pe parbrizul masinii, pentru a fi gasit usor de sofer cand vine sa-si ia masina din parcare.
Pentru politist, intreaga operatiune nu dureaza mai mult de doua minute. In plus, nu mai are nevoie nici de pix si nici de aparat foto.
Sistemul va inregistra automat amenda in baza de date, asa ca, spun edilii, nu vor fi posibile "micile interventii" pe langa politistii comunitari.
In total, au fost achizitionate noua statii de acest tip in intreg sistemul de gestiune a parcarilor. In prezent, in Cluj se aplica in jur de 300 de amenzi pe zi, insa nici jumatate dintre acestea nu sunt achitate.