Masini distruse si oameni inspaimantati, blocati in case. Situatie tot mai disperata in Floresti, comuna invadata de sobolani

Ultima actualizare: 16-12-2014 00:09

Situatia devine din ce in ce mai disperata in Floresti, comuna de langa Cluj-Napoca, invadata de sobolani. Un sofer s-a trezit cu masina in flacari, in mers, dupa ce animalele au ros cablurile.

Disperati, oamenii au pus diverse otravuri, din loc in loc, dar rozatoarele se inmultesc rapid si sunt tot mai indraznete. De spaima lor, localnicii au ajuns sa se baricadeze in case.

O masina abia cumparata a devenit adapost pentru cel putin 5 sobolani. Proprietarul e pur si simplu disperat si isi pune mainile in cap cand se gandeste ca nu-l va despagubi nimeni, dupa ce masina a luat foc din cauza rozatoarelor.

"Toate becurile pe bord sunt aprinse. Nu stiu valoarea pagubelor... Am dat 8.000 de euro pe ea si nu stiu ce sa fac. Mi-a fost frica cand i-am vazut dimineata", spune proprietarul.

De cand e invadat de sobolani, Florestiul s-a transformat complet. Nicio masina nu mai pleaca din parcare, mai ales dupa ce unui sofer i s-a aprins masina in mers din cauza cablurilor roase de sobolani. Copiii nu se mai joaca in fata blocurilor, iar adultii ies pe strada numai daca nu au incotro.

In acest moment locatarii gestioneaza cum pot situatia. Au pus solutii din loc in loc ca sa scape de rozatoare. Sunt panicati si nu-si lasa nimeni copiii afara.

"Ii vad cum circula in fiecare seara si e foarte periculos, mai ales pentru cei mici, ca pot sari la ei sa-i muste", spune o mama.

Locatarii blocurilor spun ca au facut pe cont propriu o deratizare, insa actiunea nu a avut succes, pentru ca sobolanii se inmultesc rapid: o femela poate naste de 7 ori pe an, cate 10 pui o data. Perioada de gestatie dureaza numai 24 de zile. Rozatoarele se inmultesc de obicei in zone in care exista multe gunoaie si fara o deratizare generala, facuta in toate canalele, cotloanele si subsolurile cladirilor, sunt greu de starpit.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO