Masina lasata cu cheia in contact, invitatie pentru hoti!

09-01-2010 00:00


Ca se fura autoturisme stim cu totii, insa ce te faci atunci cand tu insuti l-ai "invitat" pe hot sa iti ia masina? Este intrebarea pe care politistii au pus-o vineri seara soferilor, in incercarea de a-i convinge sa fie mai responsabili.

 

Alarmati de cresterea numarului de furturi din judetul Ilfov, oamenii legii au iesit in strada si au pornit munca de lamurire. Cu speranta ca hotii nu vor mai gasi, de acum inainte, masini cu portierele deschise si cu cheile in contact.

Soferii opriti in Pantelimon, judetul Ilfov, au promis ca vor fi mai atenti. De la vorbe la fapte, drumul este insa lung si pentru multi, gestul de a lasa masina cu motorul pornit pentru cateva minute pare sa fi intrat in reflex.

Asa explica numarul tot mai mare de masini sparte in judetul Ilfov. Cam 20 pe luna, se plang politistii, cele mai multe in Voluntari si Pantelimon. Ca sa nu mai vorbim despre soferii carora nu le-au disparut obiecte din masina, ci masina cu totul.

Lucrurile nu sunt diferite nici in Capitala, unde in ultimele doua luni s-au inregistrat zece astfel de cazuri. Imaginile suprinse de o camera se supraveghere de la un restaurant arata cat de usor se fura o masina lasata cu motorul pornit.

Cei care fura masini prin aceasta metoda sunt de obicei si extrem de violenti. S-a convins un cetaten sirian, batut mar de infractorii care i-au luat autoturismul lasat pornit.

VIDEO PROTVPLUS.RO