Mărturii emoționante ale pompierilor orădeni care au participat la a doua misiune în Grecia: ”Îmi era teamă”
Pompierii orădeni care au participat la a doua misiune în Grecia au făcut miercuri după-amiază mărturii emoționante.
Printre ei s-a numărat și comandantul misiunii, Alexandru Csilik. Oamenii au povestit despre incendiile pe care le-au avut de înfruntat, dar și despre dorul de casă și familie.
Echipajul trimis la lupta cu flăcările de la ISU Crișana a fost format din 16 pompieri și un comandant.
Alegeri 2024
21:26
Nicuşor Dan: Votul meu în primul tur va fi pentru Nicolae Ciucă sau Elena Lasconi
19:26
Au fost tipărite 5,6 milioane de buletine de vot pentru referendumul din București. Care este condiția pentru a fi validat
19:14
Cum votăm la prezidențiale, în țară și în străinătate. Cei care nu sunt în localitatea de reședință pot vota la orice secție
19:05
Sondaj AtlasIntel alegeri prezidențiale 2024. George Simion și Elena Lasconi ar fi umăr la umăr în bătălia pentru locul doi
Sorin Caba, inspector șef ISU Crișana: "Mă bucur, de asemenea, că colegii noștri s-au întors din Grecia cu bine și astăzi avem posibilitatea să stăm în fața dumneavoastră pentru a vă putea dezvălui din detaliile acestei misiuni, o misiune unică pentru noi."
La cea de-a doua misiune în infernul grecesc, au participat 142 de pompieri din toată țara. Toți au luptat cu flăcările, sub comanda colonelului Alexandru Csilik, adjunctul șefului Inspectoratului de Pompieri Crișana.
Alexandru Csilik, șeful misiunii în Grecia: "Vedeam copaci care erau arși, vedeam locuințe care erau arse, deci era un teren pârjolit de incendii. Locuințele se aprindeau una după alta și, sincer, îmi era teamă pentru oamenii pe care îi aveam în coordonare, nu pentru mine."
Pompierilor nu le-a fost uşor să plece de acasă.
Alexandru Csilik, șeful misiunii în Grecia: "Ne-am despărțit cu lacrimi de familie. Am ținut legătura cu ei în fiecare zi și observam, în fiecare seară, că toți colegii făceau asta."
Salvatorii recunosc că au avut o misiune dificilă, dar spun cu mândrie că dacă ar fi nevoie s-ar întoarce din nou.
Aron Cristian Popa, plutonier adjunct șef: "A fost foarte dificil, datorită violenței cu care s-a manifestat, suprafeței, în primul rând, efortului depus.”
Reporter: ”Ce-ți dă putere?”
Aron Cristian Popa, plutonier adjunct șef: ”Pentru că mergi să ajuți oamenii acolo."
Întâlnirea pompierilor eroi cu presa din Oradea a avut loc într-o zi specială. Pe 1 septembrie s-au împlinit 85 de ani de la înființarea primei companii de pompieri din oraș.