"Marea Disponibilizare": primariile bucurestene incep sa se goleasca !

18-08-2009 00:00


Zeci de angajati au eliberat deja birourile. Pana sa intre in vigoare impunerea Guvernului, cu numarul de functionari in functie de cel al populatiei, edilii sustin ca vor incepe ei curatenia in institutiile subordonate, fortati de criza.

In Primaria Generala, directorii au o saptamana la dispozitie sa faca lista neagra a disponibilizarilor, apoi primarul va decide. Pentru municipalitate lucreaza in prezent peste 25.000 de persoane - functionari si personal auxiliar.

Primii luati in calcul, spun sefii, sunt salariatii "cu cazier" - cei cu sesizari, abateri si multe ore lipsa la pontaj. Dar lista nu s-ar opri aici.

De la Regia de Transport, cu 12.000 de oameni, ar putea pleca o parte dintre cei de la mentenanta linii sau de la service din depouri, pentru ca s-a modernizat si infrastructura si parcul auto.

Iar de la Radet, cu 6.000 de angajati, fochistii din punctele termice ar putea fi inlocuiti cu centrale computerizate, operate de o singura persoana.

Reorganizarea a inceput deja in cateva primarii de sector. La cea de la 1, singurul loc din care au plecat zeci de angajati, pot sta linistiti doar cei din departamentele care se ocupa de investitii in 2009, cum ar fi Serviciul insarcinat cu reabilitarea termica.

Sindicalistii ar vrea salarii mai mici pentru intregul personal, cat tine criza, in locul disponibilizarilor.

VIDEO PROTVPLUS.RO