Mantescu: 3.000 de angajati de la CFR Marfa, disponibilizati de la 1 iunie

Ultima actualizare: 06-09-2012 17:25
CFR Marfa

CFR Marfa a notificat sindicatele si Inspectia Muncii privind disponibilizarea a 3.000 de salariati, chiar daca cifra negociata cu reprezentantii angajatilor era de 2.400, urmand ca de la 1 iunie aceste persoane sa ramana fara loc de munca.

Presedintele Federatiei Mecanicilor de Locomotiva, Iulian Mantescu, a declarat ca CFR Marfa a inceput in 8 aprilie notificarea organizatiilor sindicale si a Inspectiei Muncii privind disponibilizarile.

Mantescu a precizat ca administratia este obligata sa astepte zece zile calendaristice ca reprezentantii angajatilor sa trimita masuri pentru evitarea acestor disponibilizari si maximum 30 de zile raspuns de la IT, dupa care incep sa fie date preavizele. Liderul sindical a adaugat ca asteapta in aceasta saptamana sa fie convocati de administratie pentru a discuta masurile de protectie pentru cei disponibilizati.

"Am convenit initial ca se dau cate sase salarii minime pe economie pentru fiecare disponibilizat, dar am inteles ca Guvernul ar fi aprobat o ordonanta de urgenta pentru salarii compensatorii in diferite domenii, dar transporturile nu ar fi mentionate, ceea ce ar crea din nou discriminare", a spus Mantescu.

Potrivit liderului sindical, CFR Calatori si CFR SA vor notifica in perioada urmatoare sindicatele si Inspectia Muncii privind persoanele care isi vor pierde locul de munca.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO