Lupta pentru un loc in cele mai bune scoli. Inscrierile in clasa pregatitoare ii fac pe parinti sa mearga la "razboi"


Ultimul update: Joi 20 Februarie 2014 06:59
Data publicarii: Luni 17 Februarie 2014 19:41
Categorie: Stiri Sociale

Inscrierile pentru clasa pregatitoare bat la usa. In cele mai multe scoli s-au afisat locurile disponibile si criteriile de departajare. Lupta ramane apriga pentru institutiile de renume din toata tara, dar prioritate au copiii care stau in vecinatate.

In Bucuresti sunt 13.100 de locuri pentru clasa pregatitoare. Par suficiente, daca ne gandim ca la recensamant au fost numarati cu cateva sute mai putini copii. Lupta va incepe insa atunci cand parintii vor dori sa-si inscrie copiii doar la anumite scoli, pe care ei le considera mai bune.

VEZI SI: Cele mai bune scoli din Romania. Unde sa iti dai copilul la clasa I ca sa ia note mari la Evaluarea Nationala

Este si cazul scolii Vasile Alecsandri, cotata de minister in top 5, datorita rezultatelor bune obtinute de elevi. In fiecare an aici numarul de locuri a fost suplimentat, dar chiar si asa au ramas cereri nesolutionate.

Pe lista unitatilor de invatamant dorite de parintii din Bucuresti se regasesc: Scoala Nr. 11, Scoala Centrala, Scoala Nr. 45, Scoala Nr. 56, Liceul Goethe si Liceul Jean Monnet.

Si in tara situatia este asemanantoare. In Galati bataia cea mai mare se va da pe locurile din Colegiul National Costache Negri. Cei din conducerea unitatii au stabilit deja criteriile de departajare.

Pentru frecventarea invatamantului pre-primar (adica grupa mica, grupa mijlocie, grupa mare), am avut un criteriu legat de distanta pana la locul de munca al printilor, care sa nu fie mai mare de un kilometru”, explica prof. Andra Ionescu, directoarea Colegiului National Costahe Negri, din Galati.

Pe unele le indeplinim, pe altele nu, dar, ma rog, de dragul copiilor nostri facem orice”, spune unul dintre parinti.

De marti incep si evaluarile pentru cei care nu au inca varsta necesara inscrierii in clasa pregatitoare sau in clasa intai. Copiii care nu au mers la gradinita si cei din invatamantul particular vor fi evaluati in centre speciale, stabilite de fiecare inspectorat. Cei din invatamantul de stat vor fi testati psihosomatic in gradinitele pe care le frecventeaza. La aceste evaluari ei vor putea sa intre insotiti de parinti.

VIDEO PROTVPLUS.RO