Locuintele de tip container, ultima speranta pentru sarmanii din Constanta

08-03-2011 06:06


Cum tinerii nu se mai inghesuie sa cumpere case cu pret subventionat de primarie, pe terenurile deja achizitionate vor aparea locuinte tip container pentru oamenii sarmani.

Campusul social se va intinde pe sase hectare si este conceput ca un adevarat cartier, cu politie locala, terenuri de sport si zona cu gratare pentru picnic.

Patru milioane de euro vor fi investite in acest proiect, prin care 6 mii de oameni fara posibilitati vor primi un acoperis deasupra capului.

Familia Ali traieste de 13 ani pe malul marii, intr-un adapost incropit din bucati de lemn si folii de plastic. Cinci copii cu varste intre sase luni si 11 ani se chinuie, alaturi de parinti, fara lumina sau apa curenta. Sunt printre primii pe lista celor carora vor primi o locuinta tip container. Vestea - le-a adus lacrimi in ochi

In centrul orasului, traiesc tot intr-un adapost improvizat fratii Mariana si Ninel Radu, dati afara, in noiembrie, dintr-o casa nationalizata. La vederea conditiilor pe care le ofera locuintele tip container, Mariana Radu ramane aproape fara cuvinte.

Containerele vor avea de la 1 la 3 camere, incalzire, apa si curent electric. 400 de metri patrati vor fi alocati zonei pentru gratare si 2400 de metri patrati pentru terenuri de sport.

Cei care vor cere o astfel de locuinta sociala nu trebuie sa fie proprietari de imobile, terenuri sau masini, trebuie sa aiba venituri foarte mici, si o situatie sociala deosebita. In Constanta, in jur de 10.000 de oameni nu au un adapost in care sa traiasca decent.

VIDEO PROTVPLUS.RO