Bucatari tocmai din Franta pe litoralul romanesc!
La anul, litoralul nu ne asteapta doar cu plaje aglomerate si terase cu mancare la minut. Ca sa intre in gratiile turistilor straini, hotelierii s-au gandit sa "importe" bucatari tocmai din Franta.
Ei ii vor invata sa gateasca pe elevii nostri, care spera sa devina maestri in bucatarie. Astfel, impuscam doi iepuri, crestem calitatea serviciilor si scapam de criza de personal.
Maestrul Pierre a venit tocmai din Franta sa-i invete pe elevii liceului de gastronomie sa gateasca "ca la carte". Pune accent in primul rand pe igiena. Si asta dupa ce a auzit ca personalul restaurantelor de pe litoral ar avea lacune la acest capitol. Iar elevii nostri i-au aratat ca nu se descurca prea bine cu apa.
Ucenicii lui Pierre nu par a fi foarte impresionati ca un maestru bucatar a venit de la mii de kilometri distanta sa-i invete sa prepare ficat de gasca umplut cu trufe sau somon afumat cu garnitura de creveti. Stiu deja ca, indiferent de pregatirea lor, vor gasi un loc de munca si asta pentru ca litoralul se confrunta cu o acuta criza de personal. E un deficit de cel putin 300 de bucatari si ajutori de bucatari.
Asa ca, in timp ce hotelierii spera ca investitia in pregatirea viitorilor bucatari sa le aduca doar castiguri in viitor, ucenicii se viseaza pe Coasta de Azur.