Liceenii au pus Bacalaureatul pe planul doi, in favoarea balului de absolvire. Cat ii costa "distractia" copiilor pe parinti

Dată publicare: 20-05-2014 18:35
Dată actualizare: 23-05-2014 00:12


Au ramas mai putin de 3 saptamani pana la Bacalaureat, iar cei aproape 200.000 de absolventi sunt in febra pregatirilor. Dar nu pentru examene, cum gresit v-ati imaginat, ci pentru balurile de final.

Asa cum este si normal, domnisoarele si cavalerii strabat magazinele in cautarea tinutelor de vis. Tinerii stiu ca parintii vor face orice efort ca sa le indeplineasa toate mofturile.

Irina vrea ca in noaptea balului sa fie frumoasa, dar daca se poate si eleganta si sexy. Petrecerea ei de absolvire este inspirata din anii '20, asa ca tanara are de umblat nu gluma. Un amic joaca rolul consilierului personal.

''Nu mai stiu prin cate magazine am fost, cred ca pana la urma o sa o fac la comada, la criotoreasa", spune Irina.

Daca ea nu a avut noroc, poate macar el isi va gasi costumul potrivit.

Si baietii au probleme cand vine vorba de alegerea tinutelor pentru o seara speciala cum este cea a balurilor de absolvire. Rares de pilda a probat cinci tinute intr-un singur magazin si n-a gasit niciuna care sa-i placa.

Cu bratele pline de haine, cei doi merg pentru a suta oara spre cabina de proba.

Iar pretentiile sunt cu atat mai mari cu cat ai convingerea ca hainele iti reflecta personalitatea.

''Costum, nu ceva casual, pentru ca eu cred ca imbracamintea spune cum esti tu ca om...'', a spus Rares.

In tot acest timp, in restaurantele si cluburile antamate de diverse licee, incep pregatirile de rigoare. Merita efortul daca ne gandim ca incasarile sunt si de 50.000 de lei pe seara.

''Pentru baluri se aleg restaurante tip ballroom, cu loc de dans, se platesc in functie de serviciile alese, adica DJ, serviciu de limuzine, masina de fum, de baloane...'', explica Denisa Barbulescu.

Pentru toata distractia copiilor, adica pentru haine si consumatie, parintii platesc in jur de 1.500 de lei.

Sa nu uitam insa ca si bacul se apropie. Pe 10 iunie este programata prima proba. Iar inscrierile incep din data de 30 mai.


VIDEO PROTVPLUS.RO