Lectie inedita de taiat porcul. Elevii unei clase din Arad au invatat cum sa aleaga cotletele
La o lectie inedita au participat elevii unei clase de alimentatie publica din Arad.
Pentru ca Sfantul Nicolae deschide seria sarbatorilor de iarna, adolescentii au invatat sa prepare ...porcul de Craciun.
Tinerilor li s-a aratat cum sa transeze animalul, cum sa aleaga bucatile de carne, iar mai apoi, cum sa combine condimentele ca sa puna pe masa un preparat delicios. Dar poate cel mai savuros moment al lectiei a fost...degustarea.
"Din aceasta bucata de carne se ia analiza de laborator pt trichineloza si abia dupa ce primim comfirmarea de la laborator atunci vom trece la pregatirea si transarea porcului." - li s-a spus tinerilor.
Purcelul de peste 150 de kilograme a fost un cadou din partea scolii, pentru elevii care au invatat, pas cu pas, cum se aleg bucatile de carne, pentru diverse preparate.
Reprezentantii scolii spun ca elevii au invatat la acest curs lucruri foarte utile in viitor- si in profesie, si acasa.
Ioan Tonceanu, director Liceul Tehnologic UCECOM Spiru Haret Arad: "In momentul de fata, noi aplicam o lectie practica pentru elevii nostri de la alimentatie publica pentru bucatari si am facut un cadou, aceasta lectie practica."
Apoi elevii au trecut la gatit.
Daca lectia practica a fost organizata pentru clasele de bucatari, la degustarea bucatelor au participat toti cei peste 200 de elevi ai scolii.
Sursa: Pro TV
Etichete: mancare, porc, gatit, mos nicolae, sfantul nicolae, lectie,
Dată publicare:
06-12-2016 17:05